SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue

FC Bellevue bildades den 21 september 2010. Då kom fyra 10-åriga pojkar på den geniala idén att starta en egen fotbollsklubb. 2021 har Bellevue vuxit till att omfatta ett seniorlag för herrar i div 4, pojk- och juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har ca 350 st aktiva pojk- och flickspelare. Som enda fotbollsklubb i Sverige bedriver man ”After School Football”. För spelare upp till 12 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. All träning bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d MFF-proffset och UEFA Pro licensierade tränaren Caspar Pauckstadt.

P07: Ny stabil seger i ökenhettan
2021-06-20 18:58
FC Bellevue P14 - FC Rosengård, P14 Sydväst C, 5-2

På söndagen gästades P07 av FC Rosengård på Mellanheden. I den tryckande värmen var det återigen Bellevue som bjöd upp till dans. I mitten av första halvlek revs Douglas "Dogge" Pettersson ner och duktige domaren Ion Ivan pekade på straffpunkten. Dogge tog själv straffen och placerade den bombsäkert invid stolpen till 1-0
2-0 gjorde Henry Palvén på en hårt skruvad frispark från vänster ytterzon. Sedan kvitterade Rosengård till 2-1.
3-1 rullade sedan "Dogge" in efter fint förarbete av Kal el Frempong och 4-0 satte Kal el själv efter att ha sprungit sig fri i djupled. FCR kvitterade till 4-2 men sedan stängde  Kal el matchen med ytterligare ett mål till 5-2, vilket också blev matchens slutresultat i denna "svettiga" P14 match☀️😅

Forza Bellevue!

 

 

 

P08: Sommar, sommar och sol...
2021-06-20 17:54
Ladda album (+8 bilder) >>
Träningsmatch mot LB07

 

…havet och vinden och doft av kaprifol. Sommar, sommar och sol. En himmel så blå som viol! Bellevue fortsätter att leverera härlig fotboll under sommarlovet. Idag var det en träningsmatch mot lokalrivalen LB07 som kom till start med ett blandlag med 08, 09 och några 2010. 

Bellevue inledde match med högt tempo och rullade boll mellan alla i laget. Trots en tryckande hetta var Bellevuegänget fokuserat och målen trillade in i första halvlek av Denni, Tafiq, Gustav H, Theo och Teo. LB lyckades strax innan pausvilan få hål på den annars så stabila muren och första halvlek slutade 5-1.

Andra halvlek blir en repris av den första där Bellevue jobbar fint på plan med många snygga passningar och individuella prestationer visas upp till klackens stora förtjusning. LB:s duktige målvakt hängde som en slips i luften när Bellevue ångade på med många hårda skott som målvakten räddade. Trots detta lyckades 2 x Jack, Kevin H, Daris och Viggo göra mål och nu skrivs 10-1.

I tredje halvlek tog värmen ut sin rätt, och tempot mattades något. Slutsiffrorna skrevs till 12-1, efter ett par strutar till, där referatskrivarna tyvärr dåsade bort något i åskvärmen.

 

Laget: Daris, Theo, Kevin H, Måns, Gustav B, Denni, Gustav H, Tafiq, Viggo, Jack, Melvin, Teo och Enrik

Coacher: Tobbe & Esbjörn

Foto & referat: C & J Malmsten

 

A-laget: Segertåget rullar vidare i 32 C° värme
2021-06-19 17:56
Div 4 Sydväst FC Bellevue - Husie IF 3-0 (2-0)

Under lördagen fick vi se en ny stabil uppvisning av talangerna i FC Bellevue när man i "32 C°" hetta besegrade Husie IF med klara 3-0. Har Bellevue någonsin spelat i sådan ökenhetta? Detta blev en match där FCBs backar klev fram och öppnade målskyttet i första halvlek. Först var det mittbacksgiganten och lagkaptenen Daniel Ramljak som finurligt klack-skarvade in 1-0 på en hörna. Därefter var det unge högerbacken Josef Khalil som dundrade in i straffområdet och elegant placerade bollen i bortre burgaveln till 2-0. Bellevue hade ett stabilt grepp om

matchen från början till slut och 3:an hängde i luften redan i första halvlek, men 2-0 stod sig till den välbehövliga pausvilan. 
Andra halvlek fortsatte i samma anda som den första och Husie fick jaga mycket boll i värmen mot ett spelskickligt Bellevue. I mitten av andra halvlek rann Raffaele "Luca" Barba igenom på en fin assist av Ragit Shaqiri och lyfte bollen snyggt över målvakten, men bollen hamnade vid sidan om, men Luca hämtade in bollen och stod sedan för matchens stora soloprestation när han lurade två Husiesspelare samt målvakten och rullade in 3-0. 
Målet tog udden ur Husiekillarna som kunde fått ett par mål till emot sig om det velat sig illa.

Matchen slutade dock 3-0 och det skall Husie nog vara tacksamma över. 
Detta var tredje raka segern för Bellevue vars segertåg rullar vidare och man gör det med den imponerande målskillnaden 11-2 på de tre inledande kamperna och serieledning av Div 4 Sydvästra. 
Forza Bellevue☀️😅

Fotbollen lever - FC Bellevue på första sidan av Skånebollen Nr 2
2021-06-18 19:27
P07: Pojkar 14 Skåne A Lödde IF- FC Bellevue

Fotbollen lever!

Seriespelet för barn och ungdomar inleddes under maj månads sista dagar och det blev en känslosam påminnelse om vad så många av oss saknat"


Så inleder Christoffer Ekmark sitt  trevliga reportage i senaste numret av Skånebollen nr 2 2021

Bellevue spelare på bild: Nikola Stankoviç, Henry Palvén, Felix Nicklasson

 

Forza fotboll!

Forza Skånebollen!

P08: Äkta spelglädje
2021-06-17 08:54
P13 Sydväst C1. Åkarps IF- FC Bellevue P08 0-7
På onsdag kväll samlades 13 spelsugna killar på Åkarps IP för match i P13 Sydväst C1.
Förutsättningarna var de allra bästa för en riktigt bra match: sol, värme, vindstilla och riktigt naturgräs.
De första minuterna var Åkarps, men därefter var det Bellevue för hela slanten. Publiken bjöds på många vackra kombinationer och äkta spelglädje genom samtliga lagdelar - slutsiffrorna skrevs till 7-0.
 

Laget: Egon, Hugo, Davide (1 mål), Enrik, Sofus (1 mål), Sixten (3 mål), Ib, Rizah, Abbe, Sebastian, Elliot (1 mål), Carl, Daris (1 mål)

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram