SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue

FC Bellevue bildades den 21 september 2010. Då kom fyra 10-åriga pojkar på den geniala idén att starta en egen fotbollsklubb. 2021 har Bellevue vuxit till att omfatta ett seniorlag för herrar i div 4, pojk- och juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har ca 350 st aktiva pojk- och flickspelare. Som enda fotbollsklubb i Sverige bedriver man ”After School Football”. För spelare upp till 10 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. All träning bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d MFF-proffset och UEFA Pro licensierade tränaren Caspar Pauckstadt.

GRATTIS PÅ 12-ÅRS DAGEN FC BELLEVUE
2022-09-21 10:28
Football Club Bellevue grundades 21 september 2010

Grundarna av FC Bellevue
Fr vänster Max Tiberg Hansen (10 år), Olle Lange (10 år), Leo Pauckstadt Söderström (10 år), Herman Möller (8 år), Noel Pauckstadt Söderström (3 år)

 

FC Bellevue är sagan om hur fem unga pojkar startade en egen fotbollsklubb!

 

21 september 2010 fick fem unga pojkar (3-10 år) en idé om att starta en egen fotbollsklubb! Sagt och gjort så började man träna hemma i trädgården hos en av pojkarna och sedan tog klubben sakta men säkert form. De unga spelarna var delaktiga under hela utvecklingsprocessen av klubben och lärde sig hur det går till att starta en fotbollsklubb. Football Club Bellevue (FCB) blev namnet man valde på klubben, inspirerade av FC Barcelona och FC Bayern München. Pojkarna designade klubbmärket (original teckningarna finns kvar), provade fram match- och träningsställ och valde färger, byggde en hemsida, rekryterade in kompisar till laget och satte ihop en styrelse av föräldrar.

 

Första officiella matchen spelades i inomhuscupen Olympic Cup i november 2010 och i den efterföljande Skånecupen  i december nådde man kvartsfinal och Expressen och Sydsvenskan hyllade succén för Malmös nya fotbollsklubb. FC Bellevue blev snabbt ett namn och ansökningarna dundrade in.

 

Idag har FC Bellevue över 350 aktiva barn- och ungdomsspelare i åldern 4-18 år och ett  seniorlag för herrar i division 4.

 

GRATTIS PÅ 12-ÅRS DAGEN!

FORZA BELLEVUE!

Trevlig helg önskar våra kreativa fcbellevuetjejer🍁🍂
2022-09-16 13:16
@fcbellevuetjejer Beautiful Day U2
 
A-laget: Bellevue hakar på i toppstriden efter seger 5-1 mot Södra Sandby
2022-09-10 19:14
Div 4 Sydvästra: Bellevue - Södra Sandby 5-1 (0-0)

Bellevue kom till spel med många på frånvarolistan och hamnade i ett tufft 0-1 underläge i början på andra halvlek. 

Då nickade FCBs fina nyförvärv Ahmad Chik Mohamad in 1-1 på en hörna och tog Bellevue tillbaka in i matchen. Målet blev en rejäl injektion för Bellevue som spelade riktigt fin fotboll och kunde gå ifrån och vinna med hela 5-1. 
Nu sätter man rejäl press på lagen framför sig inför den dramatiska avslutningen av div 4 Sydvästra. 
Forza Bellevue⚽️💪🏼✨☝🏼Mot division 3

FCB målskyttar 

1-1 Ahmad Chik Mohamad (debutant) 

2-1 Ajdin Fatic

3-1 Maximilian Mullaart

4-1 Wiktor Masur 

5-1 Mohamed Balde (debutant)

Nyhet: Oliver Jeppson ny ungdomsansvarig
2022-09-04 12:28

Från och med den 1 september kliver Oliver Jeppson in i rollen som ny ungdomsansvarig i FC Bellevue.

 

Oliver efterträder Anass Alil som får en ny ledarroll i klubben med fokus på P2010 och F2012.

 

Oliver, som de flesta av er känner till, blir nu heltidsanställd av klubben och kommer att ansvara för att alla våra lag (förutom A-laget) får en gedigen och enhetlig fotbollsutbildning som följer FCB:s spelfilosofi och värderingar.

 

Oliver blir chef för alla tränare, såväl anställda som föräldratränare. Om föräldrar har frågor om sitt barns träning ska de i första hand vända sig till lagets tränare, men om det är något mer strukturellt eller principiellt ni vill diskutera så går det även bra att kontakta Oliver.

 

Parallellt med sitt uppdrag som ungdomsansvarig fortsätter Oliver att vara ledare i ungdomsverksamheten. Oliver blir även huvudansvarig för fotbollsskolan och fortsätter sitt uppdrag som huvudtränare för klubbens 15-års lag (P2007).

 

Vi tackar Anass för hans insatser som ungdomsansvarig och välkomnar Oliver i hans nya roll!

 

Caspar Pauckstadt

Klubbchef FC Bellevue

 

 

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram