SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Football Club Bellevue
Fotboll
GRUNDARNA FC BELLEVUE
Grundarna av FC Bellevue 21 sept, 2010. Fr vänster Max Tiberg Hansen (10 år), Olle Lange (10 år), Leo Pauckstadt Söderström (10 år), Herman Möller (8 år), Noel Pauckstadt Söderström (3 år)

FC Bellevue - Allt är möjligt!

 

FC Bellevue är fotbollsklubb med lokal förankring kring Mellanhedens IP - En klubb där allt är möjligt! 

År 2010, närmare bestämt den 21 september 2010, fick fem pojkar i åldern 3-10 år en idé att de ville starta en egen fotbollsklubb! Sagt och gjort så började man träna hemma i trädgården hos en av pojkarna och sedan tog klubben sakta men säkert form. De unga spelarna var delaktiga under hela utvecklingsprocessen och har lärt sig hur det går till att starta en fotbollsklubb i Sverige. Man var med och designade klubbmärket, provade fram ett matchställ, byggde en hemsida och satte ihop en styrelse av sina föräldrar.

 

Klubben leds idag av grundaren och klubbchefen Caspar Pauckstadt. Caspar har gedigen fotbollsbakgrund, dels som spelare och femfaldig allsvensk mästare i MFF (1985-1989), landslagspelare och utlandsproffs i Schweiz och på Cypern. Som tränare har Caspar mer 25 års tränarerfarenhet med uppdrag i bl a USA, Asien och i Sverige. Caspar innehar också UEFA Pro License (den högsta tränarutbildningsnivån inom UEFA) FC Bellevue har idag över 350 aktiva ungdomsspelare.

 

FC Bellevue genomsyras av nytänk. Det handlar om allt från "After School Fotboll" till metodik kring team building och hur man skapar individuellt duktiga och motiverade unga fotbollsspelare.

Redan från dag 1 var tanken att erbjuda fotboll direkt efter skolan på eftermiddagen. Att kunna träna dagtid 15-17 som proffsen! FC Bellevue har därför byggt ett nära samarbete med Mellanhedsskolan som ligger kloss i kloss med Mellanhedens IP. After School Football är något som både barn, föräldrar och skolan tycker ger en fin balans i vardagen. Barnen är klara med sin ordinarie fotbollsträning redan kl 17 och kan på kvällen koncentrera sig på läxor och familj.

 

FC Bellevue tränar på Mellanhedens IP och barnen kan gå direkt och träna från Mellanhedsskolan. Alla barn är välkomna och det strömmar idag till barn från närområdet och närliggande skolor.

 

FC Bellevue värnar om att umgås över åldersgränserna och ta hand om varandra. Vi gör även annat än att spela fotboll tillsammans. Vi går på bio, simmar och grillar ihop och en masa annat skoj. Lagen i FC Bellevue reser också mycket på cuper, både i Sverige och utomlands. Sådant utvecklar spelarna och stärker gemenskapen och spelarna skaffar sig vänner och minnen för livet. Föräldrarna i FCB är viktiga och stöttar alltid lagen och coacherna med uppmuntran och respekt. FC Bellevue står för glädje, utmaning och nytänkande - att  "Allt är möjligt !" 

 
Följ oss på sociala medier!