SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Football Club Bellevue
Fotboll
FC Bellevue samarbetar med Kulan Idrottsskadecentrum
Är du spelare i FC Bellevue och behöver rådgivning eller vägledning vid skada - kontakta då först FCBs klubbchef Caspar Pauckstadt via mail eller sms. caspar.pauckstadt@gmail.com, sms: 0727-40 90 34

FC Bellevue kan med glädje meddela att man i mars 2019 slutit ett samarbetsavtal med Kulan Idrottsskadecentrum (www.kulanic.se) och dess grundare Rickard Dahan. Detta är ytterligare ett led i att professionalisera FCBs verksamhet och utbilda alla sina ungdomsspelare i skadehantering. 

Detta exklusiva samarbete innebär att en sjukgymnast från kulan utses som klubbansvarig och kontaktperson för FC Bellevue och är tillgänglig för rådgivning och vägledning via telefon eller mail. Vid behov bokas tid hos sjukgymnast.

 

Obs! All bokning av tider ska initialt ske via mail eller sms till FCBs klubbchef Caspar Pauckstadt, ej via tränare, föräldrar eller idrottare själva.

 

 ”Med den ökade belastning som våra unga spelare utsätts för idag så måste vi också bli bättre på att förebygga och rehabilitera skador”, säger FCBs klubbchef Caspar Pauckstadt. Vi vill samarbeta med de bästa inom idrottsskadevård och samtidigt utbilda våra spelare i denna så viktiga del inom idrottandet. Genom att öka medvetandet kring skadehanhering hos våra spelare, något som tyvärr ofta negligeras i lagidrotter, så kommer vi få friskare och bättre fotbollspelare. Det är ett faktum att lagidrottare ofta inte tar samma egenansvar för skadehantering som de som håller på med individuella idrotter. Detta är en ”mind set” som FCB vill ändra på genom samarbetet med Kulan och utbildning/certifiering inom skadehantering. 

 

FCB kommer också inom kort presentera ytterligare en åtgärd för att individualisera skadehanteringen. Alla spelare från 10 års ålder kommer att utbildas kring de vanligaste skadorna inom fotboll och hur man enklast behandlar dessa med ett litet individuellt sjukvårds-kit som FCB kommer ta fram och som alla bör har med sig vid träning och match. Se nedan för mer info kring avtalets innehåll och upplägg. 

 

/FC Bellevue

 

 

IDROTTSFÖRSÄKRING & PRIVAT BARNFÖRSÄKRING

Läs mer om Svenska fotbollsförbundets Idrottsförsäkring via FOLKSAM

https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/fotboll

 

Viktigt! Tänk på att teckna en kompletterande privat barnförsäkring 

SvFFs licensförsäkringen via Folksam har begränsad täckning om man råkar ut för en skada med fotbollen.

Läs mer på folksams hemsida ovan

 

 

 

KULAN IDROTTSSKADECENTRUM

 

KRIS paketet 2019

Rickard Dahan och Kulan Idrottsskadecentrum har nöjet att kunna erbjuda Er förening ett idrottsmedicinskt KRIS paket;

 

Kulan Rehab och Idrottsmedicinsk Support 

 

Rätt kompetens och snabb tillgänglighet är ledord som vi förstått är viktiga för föreningar när man söker hjälp kring idrottsskador och rehabilitering. Att snabbt få en bedömning och en tydlig riktning för fortsatt rehabilitering, behandling och omhändertagande samt en fingervisning om hur allvarlig skadan är, upplever vi är det som efterfrågas allra mest. Detta vill vi därför kunna erbjuda även till de föreningar som inte har ekonomiska resurser att ha denna kompetens tillgänglig inom klubben.

 

Vi har satt ihop ett dreamteam bestående av 

    • 12 st sjukgymnaster med idrottsmedicinsk inriktning, specialiserade på bedömning och rehabilitering av såväl akuta skador som överbelastningstillstånd i kroppens rörelse- och stödjeorgan. De flesta är redan kopplade till olika klubb- eller landslag och jobbar dagligen med såväl elitidrottare som motionärer
    • Massageterapeuter 
    • Kiropraktorer
    • Naprapater
    • Personliga tränare

 

Till kliniken har vi också knutit nära samarbeten med

    • Idrottspsykologer
    • Dietist
    • Ortopedtekniker
    • Livsstilscoach
    • Örestadskliniken – en modern vårdcentral med allmänläkare, sjuksköterskor mm
    • Ortopedläkare
    • Folksam – ”Råd och vård”
    • Ett stort antal av övriga försäkringsbolag

 

Sjukgymnasterna fungerar oftast som första bedömningsinstans, därefter läggs en optimal behandlings- och rehabiliterings plan upp. I vår verktygslåda finns bl a

    • Ett stort och modernt rehabgym där vi bedriver funktionell träning för att återskapa normal styrka, rörlighet och funktion efter skada
    • Funktionstester och rörelse analys
    • Löp- och gånganalyser
    • Stötvågsbehandling
    • Dry needling (nålbehandling)
    • Kinesiotejpning 
    • Elektroterapi
    • Ortopediska inlägg i skor
    • Alter G – ett ”antigravitations” löpband som man kan gå eller springa avlastat på, ypperligt när man ska börja löpträna efter skada eller operation

 

Vi har även möjlighet att remittera vidare till privatpraktiserande specialister för t ex

    • Ultraljudsundersökning av muskel- och senskador
    • Styrketester
    • Uthållighets- och laktat tester
    • Hjärtscreening och ultraljudsundersökning av hjärtat

 

KRIS paketet innebär följande:

 

 • En sjukgymnast från Kulan Idrottsskadecentrum utses som föreningsansvarig och kontaktperson, tillgänglig för rådgivning och vägledning via telefon. FCBs "egen" sjukgymnast är Roem Muftee. Vid behov bokas tid till sjukgymnast snarast.
 • En person från FC Bellevue utses som kontaktperson - Caspar Pauckstadt

OBS! All bokning av tider ska initialt ske via kontaktpersonen, ej via tränare, föräldrar eller idrottaren själv. 

FC Bellevue’s kontaktperson är Caspar Pauckstadt. Email: caspar.pauckstadt@gmail.com, sms: 0727-40 90 34 

 • Besök hos sjukgymnast följer Region Skånes prislista:

 

-Patient avgift 200 kr per besök - GRATIS för barn/ungdom under 20 år

-Frikort och högkostnadsskydd gäller

 

FOLKSAM - ”RÅD OCH VÅRD”

Vi har som enda rehabklinik i Malmö avtal med Folksam och via deras tjänst ”Råd och vård” är de två första besöken hos oss helt KOSTNADSFRIA om de bokas via Folksam på telefon 020-441111. Vi har även möjlighet att vid behov remittera vidare till läkarbedömning av ortoped och ev röntgenutredning. Uppge i telefonväxeln till Folksam att ni vill till er tilldelade sjukgymnast på Kulan Idrottsskadecentrum i Malmö

 

Övrigt:

 • Möjlighet att beställa diverse fystester, screeningtester, löpanalyser med mera (se separat prislista)
 • Möjlighet att beställa skräddarsydda rehabprogram för diverse åkommor, tex träningsprogram ute på fältet för att förebygga bristningar i lårets baksida/ljumskar (se separat prislista)
 • Möjlighet att beställa individuella kostupplägg eller kostföreläsningar på gruppnivå (se separat prislista)
 • Möjlighet att boka in diverse föreläsningar och utbildningar efter önskemål för föreningens ledare och spelare (se separat prislista).

      Vi samverkar även med SISU idrottsutbildarna kring utbildningsfrågor.

 

Kontakt på kulan 

Du når din sjukgymnast Roem Mufte på roem.muftee@kulanic.se

Om Roem Muftee

Leg sjukgymnast med inriktning på motions- och idrottsskador. Har arbetat 1,5 år med idrottsskador på Nya Zeeland samt har en internationell masterexamen inom idrottsmedicin. Pågående specialistutbildning inom idrottsmedicin. Har tidigare arbetat som sjukgymnast för Helsingborgs IF samt FC Rosengård i herr- och damallsvenskan i fotboll. Stort intresse för framför allt fotboll och har arbetat med både elit och icke-elitspelare på nationell och internationell nivå. Har en gedigen bakgrund inom kampsport och fotboll både som utövare och sjukgymnast.

Fr o m 2022 jobbar Roem även med Malmö FFs A-lag i Allsvenskan.

 

 

Rickard Dahan, Kulan Idrottsskadecentrum, Eric Perssons väg 5, 21762 Malmö

 

 

Förutom FC Bellevues avtal med Kulan IC så finns andra sätt att komma till kvalificerad vård inom rimlig tid. 
 
 
Om man har en akut/halvakut skada (inga kroniska besvär) och har en spelarlicens så kan man använda försäkringen Folksam Råd och vård för att få hjälp inom några dagar.
 
I praktiken så har man först telefonkontakt med en sjukgymnast för bedömning. Sedan kan man bokas in på en klinik som Folksam har avtal med. De flesta privata ortopediska kliniker har 15-årsgräns.
 
Det som ingår är som mest ett läkarbesök, en slags röntgenundersökning, två tider med sjukgymnast. 
 
Om man därefter behöver ytterligare hjälp kan remiss skrivas allmänna sjukvården (där man även kan använda vårdgaranti för att slippa vänta).
 
 
 
Följ oss på sociala medier!