2021-06-05 19:18
Div 4 Sydvästra: Kulladals FF - FC Bellevue 0-3 (0-1)

Idag spelade FC Bellevue sin första match

någonsin i Division 4 och som laget spelade, med betoning på SPELADE!
Div 4 debuten utspelades på bortaplan mot Kulladals FF, ett Kulladal som förra säsongen spelade i Div 3. För ett halvår sedan skilde det alltså två divisioner mellan lagen. Dagens motståndare är erkänt starka, framförallt på hemmaplan där man dessutom har förmånen att alltid spela och träna på naturgräs. Kulladal har tonvis med rutin i sitt lag och har dessutom fysiskt stora och starka spelare som alltid går in hårt och skoningslöst i närkamperna. Således var det ur en förutsmässig aspekt en milsvid skillnad jämfört mot de Div 5 lag FC Bellevue stångades mot förra säsongen.

Med det i huvudet var således FC Bellevue en klar underdog fram till klockan 14:00 då det var dags för avspark. Redan vid samlingen på kansliet var både spelare och ledarna oerhört fokuserade men ändå avslappnade. En eloge till tränarduon som göt mod och självförtroende i samtliga spelare under matchgenomgången.

Ingen visste riktigt hur FC Bellevue skulle stå sig mot de rutinerade motståndarna i Kulladal. Bellevue hade också bara två träningar på naturgräs bakom sig. Man har dessutom en ung trupp och är nykomlingar i Div 4 Sydvästra, en serie som kvalitetsmässigt håller en väldigt hög nivå jämfört med de andra Div 4 serierna i landet.

Men när klockan slog 14:00 visade vårt lag ingen som helst respekt gentemot hemmalaget. FC Bellevue utstrålade självförtroende och tog omgående tag i taktpinnen. Man var lugna och mentalt perfekt balanserade. Passningarna satt på rätt fötter eller när det var läge, osannolikt bra på de tomma ytorna mellan Kulladals målvakt och backlinje.

Redan i den nionde matchminuten sköt Markus Jönsson ett skott som målvakten inte kunde hålla. Ragit Shaqiri höll sig framme på returen och var skoningslös när bollen lämnade hans fot och stannade först när den landade i Kulladalsmålet. Ledningen var ett faktum när FC Bellevue gjorde sitt historiskt första Div 4 mål. Ett kvitto på att FC Bellevue definitivt har en trupp som är redo för spel i Div 4.

Just ordet truppen måste nämnas. Normalt sett kan bänkspelare vara tjuriga för att de inte får spela från start. Men Bellevue visade att man har solidariska och lojala spelare som stöttar spelarna som är på plan. Man gör det dessutom med ett leende på läpparna. Ett bevis på att Bellevue är ett lag med en solid trupp med en fin dynamik och sammanhållning, inte ett gäng individuella spelare.

Redan i den 12:e minuten vaknade dock Kulladal efter att kanske ha underskattat sina motståndare. En hemmaspelare skickade iväg ett missilliknande skott, men vår stabile målvakt Johan Björkman klistrade bollen och släppte således ingen retur. Minuten senare blir Luka Jovovic nersparkad utan att domaren blåste för frispark. Det gjorde att Kulladal bjöds på en spelvändning som lyckligtvis inte ledde till mål.

Matchen böljar lite fram och tillbaka men med övertag för Kulladal. Dock skapar de aldrig några riktigt stekheta chanser. Våra backar täcker skottvinklar och ligger rätt i sina positioner. Så att många av Kulladals chanser ofta gick över eller bredvid målet var ingen slump.

Halvtidsvilan kommer lägligt och coach Erol Bekir kan samla ihop laget. FC Bellevue står upp väl inte bara spelmässigt utan även fysiskt. I den 72a matchminuten stoppar Emil Linde upp en Kulladalare som är på väg att rinna igenom. Emil får ett gult kort. Den hårdhänta uppvaktningen stoppade dels upp anfallet, men visade även att FC Bellevue inte är ett lag som låter sig köras över.

När 75 minuter är spelade får hemmalaget en frispark i ett farligt läge. Frisparken förvaltas med hög klass, den är både hård och välplacerad. Dock träffar den ribban med kraft. Den ribban vibrerar nog fortfarande.

Bara minuter senare gör "Ossi" Khalid ett riktigt klassmål. I en 1 v 1 situation vänder han ut och in på sin motståndare och trycker med ackuratess in bollen upp i nättaket till 0-2
Det känns som att matchen avgörs där och då. Men FC Bellevue vill ha mer. Med 10 minuter kvar att spela dödar speedige Markus "supermackan"Jönsson definitivt matchen när han rusar igenom Kulladalsförsvaret och dundrar in bollen i bortre burgaveln till 0-3.

En riktigt stark premiär av FC Bellevue!!