Fotboll

P2010s utvecklingskurva är svårstoppad
2020-05-10 14:23
Våra otroligt talangfulla stjärnor
Tre matcher avklarade denna helgen och P2010 visar ett makalöst spel och får beröm av motståndarlagets tränare. Men vi börjar med matchen mot Liria.

Bortamatch på onsdagskvällen bar iväg mot Rosengårds IP där hemma laget Liria FC stod på schemat. Matchen började fint av båda lagen och det såg ut att bli en jämn och fin match. 1-0 till Liria i första halvleken men det skulle tyvärr bli fler i andra. Liria hade ett otroligt vackert passningsspel, lik vårt när vi kommer upp i nivå. 3-0 inför sista halvleken men vi höjer oss och lyckas reducera till 3-2. Fc Bellevue spelar fin fotboll stundtals och vi fick våra lägen men vi orkade inte stå emot hela vägen och målen haglade in i vårt målnät. 6-2 till Liria. Bra kämpat FC Bellevue men vi vet att vi kan mer 💪🏽. Vi säger också grattis till vår modige målvakt Felix som mottog sitt första GröntKort idag.
Truppen: Axel V, Elton, Maximilian, Oscar H, Oscar S, August, Jonathan, Viggo, Emil.

Lördag förmiddag stod IFK Malmö för motståndet och det skulle bli årets hittills mest spännande och nervigaste match. Matchen startade till en början utan någon större dramatik när hemmalaget IFK fick sätta 2 ganska enkla mål efter 0-0 i första.De bjöd vi på för att sedan visa att man aldrig ska räkna bort ett FC Bellevue lag. Med 2 halvlekar kvar är vi beslutsamma att kriga och göra allt vad vi kan, tilläggas kan också att vi för första gången fick spela på en fullständig 7-manna plan. I andra halvleken vaknar maskinen Bellevue med sitt läckra passningsspel och vi gör 2-2. Nu gäller det att inte tappa positionerna i sista halvleken och det gör vi inte heller, istället är vi 3-4 spelare framför mål som skottar gång på gång men bollen vill inte in men sen kommer ett stenhårt skott mot vänstra krysset som deras spelare avsiktligt tar med händerna. Vår backstjärna Axel tar sig an straffen och sätter dit den på retur på den skicklige målvakten. 2-3 är ett faktum och vi trycker på för fler mål men istället åker vi på baklänges mål och det är kvitterat 3-3. Med kanske högst 5 min kvar av matchen lyckas vi hitta Phillipos på vänster kanten som avlossar en raket på ett och på volley o vi tar ledningen med endast några minuter kvar, nu gäller det att hålla huvudet kallt o stänga igen. Pulsen är uppe i max läge och hjärtat dunkar, sjukt spännande nu när IFK är på väg att förlora mot ett år yngre Fc Bellevue. Men IFK  vill naturligtvis inte åka på nederlag o sätter in sin bästa o längsta spelare som kommer loss framför mål o fastställer resultatet till 4-4. Denna matchen är vinst för oss när vi visar ett jäklar anamma och att inget lag någonsin bör underskatta oss. Mycket bra, jämn och spännande match från början till slut som likväl hade kunnat sluta med vinst men det viktigaste är att vi utvecklar spelet och varenda position inför framtiden Love you boys ❤️ #forzafcbellevue

Truppen: Eliz (G), Maximilian, Ludde, Hjalmar, Johannes, Elias, Philippos, Peder, Axel K

Dagens match mot IFK Klagshamn som Johan (Carls pappa) hade ordnat spelades borta på naturgräs. Det skulle bli spännande att se hur våra killar hanterade att bollen hoppade en hel del jämfört med konstgräs. Tekniken och bollkontroll sattes på prov men det var inget vi inte kunde hantera, tvärtom. Första halvleken kunde vi se svårigheten med att ta emot bollarna men vi växte sakta men säkert in det och vi fick se ett passningspel och anfallsspel som få hade klarat på sådant underlag. Dagens snyggaste mål bjuder Arvid S på från en stenhård och inåt skruvad hörna från en av vår absolut bästa vänsterfot (Frans) som Arvid skarvar in på nick i bortre krysset. Arvid firar glatt, springer med handen nedanför sin näsa likt sin idol Dybala och vi skrattar gott från sidan. Matchen slutade rättvist med 9-1 till Drakarna. Inte mycket att skriva vidare om utan här kommer lite beröm från deras håll i ett sms till Johan.

"Hej! Hörde att vi fick en riktig lektion gällande hur man kan spela fin fotboll! Hatten av!"

Ett stort tack till Johan som ordnade matchen. Det är i matcherna vi utvecklas.

Truppen: Elton (G), Carl, Maximilian, Elias, Oscar H, Ludvig, Kian, Frans, Arvid E, Arvid S

Tack så mycket för den här veckan P2010. Ni är ett fantastiskt härligt och talangfullt gäng. Nu fortsätter vi vår utveckling och nästa helg väntar spännande motstånd.