J-laget: Målkalas mot Olympic i höstpremiären
2017-08-06 21:59
Stark höstpremiär av J-laget mot duktiga Olympic
J-laget blev först ut att kicka igång höstseriespelet när man på söndagen gästade BK Olympic på Lindängens IP. J-laget som vann sin serie i våras har nu blivit uppflyttade till en mycket tuffare serie. Matchen spelades på Olympics fina A-plan och det för FCB ovanliga underlaget "naturgräs". Olympic är en klubb med bra ungdomsverksamhet och planresurser som man bara kan drömma om i FCB. Men det var FCB som omgående tog tag i taktpinnen och i den 10e minuten kunde man ledningen genom vindsnabbe ytterforwarden Leo Pauckstadt Söderström som bröt igenom på högerkanten och behärskat placerade bollen i mål till 0-1. Olympic kvitterade kort därpå till 1-1 efter en spelvändning från vänster till höger och sedan en enkel lobb över FCBs utrusande målis Noa Fredriksson. Men Bellevue fortsatte att dominera i spelet och vaskade fram flera fina målchanser, och efter en tilltrasslad situation framför mål kunde ettrige mittfältaren Mirvais Yousufi elegant nickalobba in 1-2.
Sedan hängde 3:a i luften för Bellevue som hade fått upp farten, men istället kvitterar Olympic på ett minst sagt osportslig sätt!! FCBs målvakt får ett sidoskott på "kronjuvelerna" men fångar fångar samtidigt bollen. När båda lagen går ut från straffområdet så tvingas FCBs målvakt lägga sig ner på marken och hämta luft och släpper samtidigt bollen ifrån sig. Detta utnyttjar en Olympic-spelare mycket osportsligt med att gå fram, som han skall hjälpa FCBs målvakt, men tar istället bollen och rullar in den i tom bur medan FCBs målvakt ligger hopkurad i smärtor. Alla slog ut med armarna, men domaren godkände målet till 2-2!!! INTE SNYGGT!!
Men FCB fortsatte att styra matchen och kort efter ångar Leo in från högerkanten igen och dundrar på ett skott som målvakten lämnar retur på och som pigge yttern Abdoul Al Jawari påpassligt slår in till 3-2, ett resultat som stod sig halvleken ut. FCB fortsätter kontrollerar matchen fullständigt, men på några minuter i andra halvlek svänger allt. Ett tamt långskott som FCBs målvakt springer bredvid för att täcka ut förbi målet till inspark smiter istället in vid stolpen till 3-3, och direkt efter kommer en missbedömd målvaktsutrusning som resulterar i en ny lobbnick och Olympic leder plötsligt med 4-3. Matchbilden svänger helt under en 15 minuters period då det är FCB som måste börja jaga boll och sätt press, men den pressen fungerade inte så bra i början och plötsligt stod det 6-3 efter två kontringar. Men Bellevue öste på och kunde göra både 6-4 och 6-5 i slutet och gav allt för att vända matchen, men tiden hade runnit iväg och Olympic lyckades bärga segern trots FCBs tunga slutforcering.
Det var mycket som var bra i FCB denna dag, men alltför många individuella misstag fällde tyvärr avgörande och FCB tappade momentum när man hade fått matchen dit man ville ha den.
Men kan killarna bygga vidare på godbitarna i dagens match så kommer det bli en riktigt spännande höst även i denna tuffare serie!!