Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2018 ett Seniorlag för Herrar, Dam U-lag, Pojk- och Juniorlag i åldern 7-18 år samt Fotbollsskola för 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige bedriver FCB After School Football. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP.
FC Bellevue Camp 2 - Dag 1
2018-08-07 07:15
Efter en fantastisk fotbollssommar med höjdpunkter som FotbollsCamp 1 med rekordantal, ett fotbolls VM med Sverige i kvartsfinal och en massa cupdeltagande i Åhus Beach Fotboll, Gothia Cup och Cup Denmark så avrundas nu sommarlovet med ett höstsäsongs-förberedande FotbollsCamp 2. Efter dag 1:s traditionsenliga upprop och klädutdelning så rivstartades campet med uppjogg och ”kvicka fötter”. Därefter blev det spanska ” rondos” (possessionövning) med ”fokus på värdering av passningshastighet och avgörande ”killerpass”. Efter mellanmålet var det tillslagstävling och därdefter intogs en korv m mos lunch. Efter Lunch var glass och final av tävlingen och sedan drog tempofyllda smålagsmatcherna igång med full kraft.
Med andra ord en härlig start på Bellevue’s camp 2
Forza Bellevue!
P08: Det räckte inte hela vägen i A-semifinal av Cup Denmark - dag 3
2018-08-05 18:33
FC Bellevue gjorde en fin fin insats mot danska storklubben AGF från Aarhus i A-semifinalen
Efter gårdagens skojigheter så vaknade Bellevuekillarna upp till en mycket stor dag - semifinal i Cup Denmark! Förlust innebar en 3:e plats i cupen, vinst ja då gäller det att ladda om för en final senare under dagen. I semifinal 1 fick FC Bellevue det absolut vassaste motståndet någonsin, danska topplaget AGF 1. AGF är storklubben i Danska Superligan som också är Danmarks svar på Brommapojkarna i Sverige när det gäller framgångar ungdomsfotboll.
Vid matchstart kl 11:00 var det en mycket stor och entusiastisk Bellevue-klack som intog sidlinjen vid plan 25A! Coach Tobbe samlade laget för ett sista taktiksnack och startsignalen ljöd. Bellevuekillarna satte full fart framåt och var bra med i matchen. AGF höll ett mycket högt tempo och var snabbt framme och satte stopp för våra anfallare. I 13:e matchminuten gjorde AGF 1-0 och ytterligare 5 minuter senare blir det 2-0. Luften gick lite grann ur killarna men det är nu klacken kommer in och hjälper sitt lag med moraliskt stöd i form av glada tillrop och käcka hejaramsor. Killarna kom tillbaka och FC Bellevue tilldelades en hörna som Carl skickar rakt in till Theo som nickar in 2-1 på ett stilsäkert sätt!                                                                                                               
I andra halvlek försöker FC Bellevue pressa på för att komma ikapp, men i den 30:e matchminuten utökade AGF till 3-1, som sedan tyvärr snabbt rann iväg till 5-1.
Reduceringsmålet gjordes efter en sista styrkesamling från våra nu ganska trötta killar. Viggo gör ett mycket snyggt inlägg till Theodor, som med ett härligt skott i bortre krysset överlistade AGF:s målvakt, och slutresultatet skrivs till 5-2
Även om killarna naturligtvis var besvikna just då, så har de gjort en fantastiskt fin laginsats mot starkt motstånd, och slutade på en mycket fin tredje plats i cupen! 
Stort grattis, P08! Tilläggas kan att AGF senare vann A-finalen mot B1908 med hela 6-2.

Laget: Gustav, Carl, Måns, Theodor, Viggo, Olle, Otto, Theo, Teo
Coach: Tobbe
Foto & referat: C & J Malmsten
P08: Suverän gruppetta i Cup Denmark - dag 2
2018-08-05 13:35
Först Fotboll & sedan Bakken - Livet som ”miniproffs” är rätt underbart
Efter gårdagens prestation, ökenvärme och en natts dundersömn så var det på lördagen dags i något svalare väder att äntra de brunbrända gräsplanerna för den 4:e och 5:e matchen i grundspelet.

Match 4 kl 08:00 
FC Bellevue - Skjold Birkeröd 2-1
Dagens första match var mot tabelltvåan Skjold Birkeröd. Vinst i denna matchen så var tabellsegern säkrad redan innan sista gruppspelsmatchen. 
Efter en trevande inledning vaknade FC Bellevue upp och hittade sitt passningsspel till klackens stora förtjusning. 
I den 15:e matchminuten blir det hörna som Theodor skickligt sänder rakt in till Otto som klackar in 1-0! Vilket inlägg och vilken klack! Ja, även klacken ska ha en eloge för gott samarbete och uppförande längs sidlinjen!
I andra halvlek fortsatte Skjold att kämpa emot men våra killar hade helt andra planer. 
Theodor sätter en frispark från långt håll rakt in i mål och 2-0 skrivs i protokollet! 
Slutresultatet skrevs dock till 2-1 efter ett olyckligt baklängesmål i allra sista matchsekunden men vad gjorde det när seriesegern därmed var i hamn.

Match 5 kl 10:45 
FC Bellevue - FC Nakskov 7-0
Den sista matchen mot tabelljumbon blev en säker men något avslagen historia. Trots att Nakskov på lite oklara grunder fick spela med två man extra så malde FCB-maskineriet sakta men säkert ner dem och vann planenligt med 7-0!

FC Bellevue tog därmed hem 15 av 15 möjliga poäng i tabellen och är klara för A-semifinal i morgon mot AGF! Stort grattis laget och coach Tobbe från klacken.
Lördagen avrundades med ett besök på Bakken. 

Referat
Text/Bild: Cecilia Malmström

A-laget: Seger mot div 5 topplaget Vellinge FF
2018-08-04 18:55
FC Bellevue - Vellinge FF 5-4 (2-1)
På lördagen sparkade FC Bellevue A igång höstsäsongen på bästa sätt när man besegrade div 5 topplaget Vellinge FF med 5-4 i träningsmatch på Malmö Stadion. Vellinge ligger förnärvarande på tredje plats i sin serie, 4 poäng efter ledande laget, så en bra värdemätare väntade verkligen Bellevue. Bellevue’s tekniska spelare behärskade dock hettan bäst och styrde spelet matchen igenom med fint kombinationsspel. Men Vellinge tog ledningen med 0-1 när man kombinerade sig igenom i mitten. Men Bellevue svarade omgående med ett påpassligt mål av 19-årige supertalangen ”Ossi” Khalid som lyfte bollen in i tomt mål från 40 meter a la Toivonen mot Frankrike. Kort efter blev ”matchens lirare” Oliver ”Oli” Kihlberg nerdragen i ett friläge och domare visade rött. Men för att få ett bra genrep så tillät Bellevue Vellinge fortsätta med 11 spelare. Kort efter dribblande ”Ossi” istället av 3 spelare i straffområdet och placerade in 2-1 till Bellevue, ett resultat som stod sig första halvleken ut. I 2:a min av andra halvlek tappade Bellevue i uppspelsfasen och Vellinge kunde kvittera till 2-2. Det blev startskottet på en passiv 10 minuters period där Vellinge bjöds in matchen och kunde gå ifrån till 2-4 efter ett dribblingsnummer på högerkanten och ett inspel från vänsterkanten. Men Bellevue hade strategin klar och växlade upp sitt anfallsspel igen. Efter ett nytt friläge och nedsparkning av urstarke Oli Kilhlberg var det röda kortet igen ett faktum, men Bellevue valde igen att spela 11 mot 11. Istället frispelade  skyttekungen ”Qedda” Selmani Kihlberg centralt och han skickade vackert upp bollen i nättaket till 3-4. Därefter var det Bellevue 100 procent. Vid ett nytt anfall lossade ”Qedda” bössan från distans och skickade iväg en missil som borrade sig in i målvaktens vänstra burgavel till 4-4. Ett klassmål! Bellevue fortsatte springa sönder Vellinge och till slut kom också segermålet när ”Ossi” Khalid ryckte sig fri i centralt i djupled och rullade en boll förbi målvakten, en bollen som dock var på väg att räddas när 15-årige jättetalangen Dlovan Naser påpassligt stormade fram och tryckte in bollen till 5-4, ett mål som också blev segermålet i denna mycket underhållande match i extrem hetta. Vi gratulerar även 15-årige talangen Elias Mohamed som gjorde sin A-lags debut med den äran. Det är härligt att Malmö’s talangfabrik FC Bellevue släpper fram sina unga spelare mot tuffaste möjliga motstånd - och de levererar!
Nästa helg åker Bellevue till Gislöv för höstomgångens första match. En viktig match mot en tuff motståndare. 
Forza Bellevue!
P08: Bellevue’s Supportar bär fram sitt lag i Cup Denmark
2018-08-04 10:13
Det hejades och viftades friskt med Guld-Svarta flaggorna under fredagens första speldag
 
Nyheter från våra lag