Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
GRATTIS FC BELLEVUE! 10 ÅR DEN 21 SEPTEMBER 2020
FC Bellevue bildades den 21 september 2010. Då kom fyra 10-åriga pojkar på den geniala idén att starta en egen fotbollsklubb. 2020 har Bellevue vuxit till att omfatta ett seniorlag för herrar i div 5, pojk- och juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har ca 350 st aktiva pojk- och flickspelare. Som enda fotbollsklubb i Sverige bedriver man ”After School Football”. För spelare upp till 12 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. All träning bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d MFF-proffset och UEFA Pro licensierade tränaren Caspar Pauckstadt.
A-laget: Storseger ger Bellevue slagläge inför sista omgången
2020-09-26 18:46
”La famiglia Bellevue” gläds åt en viktig seger. Heleneholm - FC Bellevue 0-5 (0-2)

På lördagen spelades näst sista omgången av div 5 Sydvästra. 

En rysarserie där alla lagen har något att spela för med bara två omgångar kvar. 

6 lag slåss om de tre topplatserna som ger fortsatta drömmar mot div 4 och 5 lag slåss om att undvika undvika 3 platser som kan betyda degradering till div 6. 

Topplaget Bellevue låg tvåa innan dagens omgång och en seger mot bottenkrigande Heleneholm skulle ge Bellevue slagläge mot kvalspel. 


Bellevue öppnade matchen starkt och kunde i första halvlek rycka åt sig en 0-2 ledning efter ett straffmål av Markus ”Supermackan” Jönsson i den 15:e minuten och efter ett fint vänsterinlägg av Ragit Shaqiri avslutades av Leo Pauckstadt Söderström vid bakre stolpen till 0-2 i den 29:e minuten.

I andra halvlek bevakar Bellevue ledningen och i den 56:e minuten sätter man spiken i kistan när ”Supermackan” gör sitt andra för dagen till 0-3. I 66:e minuten trycker ”Supermackan” in ett tredje mål och fullbordar sitt hattrick. I 76:e minuten löper sig Ragit Shaqiri fri i djupled och dundrar in slutresultatet 0-5.

Med tre tunga poäng seglar Bellevue temporärt upp i serieledning. Men trots att bara en omgång återstår är det fortfarande kamp om de tre topplaceringarna.

Men Bellevue har nu slagläge att avgöra på egen hand. 

I sista omgången möter man duktiga Croatia hemma på Mellanhedens IP. 

Noterbart för dagens kamp var att många Bellevue fans hade kommit ut till Heleneholms IP för att stötta  sitt lag i den spännande jakten mot kval eller direkt uppflyttning. 

Forza Bellevue!

P08: Full pott - upp i topp!
2020-09-26 17:05
Idag gästade tabellettan Hyllie IK Mellanhedens IP för ta sig an tabelltvåan FC Bellevue. 

Bellevue var riktigt sugna på serieledningen idag, och smällde in tre mål under första halvan av första halvlek och avgjorde matchen nästan innan den hunnit börja. Inlägg, djupledsbollar, hörnor, frisparkar och det enormt vackra passningsspelet, ja idag levererade ett hett Bellevue under ledning av coach Tobbe! Efter första halvlek stod det 4-0 och det var Teo, Melvin, Teo samt Teo igen som stod för målgörandet. Fenomenalt fina framspelningar från försvar och mittfält förekom frekvent.

 

Andra halvlek hinner precis börja när Denni diagonalpassar Teo som slår en lobbliknande passning till Melvin, som nickar in till 5-0. Trots detta kämpade Hyllie på och fick iväg en del skott mot Bellevuemålet men med en vaken mur och målvakt var det inte mycket som slank igenom. Strax innan pausvilan kommer Gustav farande på plan och tar sig elegant förbi Hyllies backar och sätter säkert 6-0.

 

I tredje halvlek visar Hyllie att man inte riktigt hade gett upp. Tidig reducering och snabbt, snabbt upp med bollen till avsparkspunkten. Spelet blev bitvis hårt och lite ruffigt. Men Hyllie kom aldrig längre än så. Bellevue ångade tryggt på, och efter en säker straff i nätmaskorna av Denni levererade sedan Melvin både 8-1 och 9-1 innan domarens idag flitigt använda visselpipa signalerade att matchen var slut.

 

Bellevue återtog därmed tabelledningen, trots två matcher mindre spelade. Forza P08!

 

Laget: Teo (3 mål), Egon, Kevin, Måns, Theo, Jack, Melvin (4 mål), Carl, Gustav (1 mål), Denni, Philip, Elliot

Coach: Tobbe

Foto & referat: C & J Malmsten

P07: Grym utveckling i 11-manna
2020-09-26 07:58
P15 Sydväst: Husie - FC Bellevue 2-1
Regnet stod som spö i backen när Bellevue P07 på fredagkvällen begav sig till Husiegårdens konstgräs för match mot Husie P15. Men regnet störde inte ett spelsuget Bellevue som haft en bra träningsvecka bakom sig med två fotbollspass och ett fyspass. Man öppnade matchen i ett högt tempot, dock med lite slarviga uppspel i inledningen som kostade 2 måls underläge efter bara 15 minuter. Men Bellevue tog snabbt tillbaka taktpinnen med ett modigt och säkrare försvarspel och en bländande offensiv. Från 20:e minuten och framåt ägde man matchen. När försvararna satte rätt bollar upp till mittfältarna var snöbollen i rullning. Gång på gång rullade man upp Husie på högersidan och skapade läge efter läge och till slut kom också kvitteringen till 1–2 efter ett mäktigt distansskott av anfallaren Thiago Alonso Friberg. Bellevue P07 gjorde en av sina bästa 11-manna matcher någonsin - löpviljan och omställningsspelet var otroligt imponerade. Aldrig har vi sett Bellevue ta så många box to box löpningar och det gick rasande snabbt i djupled när man attackerade. Löpviljan var enorm för dagen! Man kombinerade sig också fram smart på kanterna med ”one & two touch” väggspel, och alerta innermittfältare vände upp blixtsnabbt centralt och satte fina bollar i djupled. Bellevue bjöd också den stora publiken på flera läckra kombinationer à la uppspel-tillbakaspel-djupled. Det var ett samarbete mellan mittfält och anfall som mognat till nästa nivå. Skall bli kolossalt spännande att följa 07’s fortsatta resa framåt!
Forza P07!
Grand opening av Intersport’s nya butik på Mobilia - firar med 25 % på allt
2020-09-24 11:49

Note: Nu kan man återigen besöka Intersport Mobila för att prova ut och beställa sitt matchställ/ träningskläder. I FCB är det obligatoriskt för alla spelare att bära FCB kläder i träning och match. 
Stort tack familjen Malmsten för ert generösa bidrag på 10-års dagen!
2020-09-22 22:10
FCB Mamma Cecilia Malmsten Gratulerar FC Bellevue på 10-års dagen
På 10-års dagen fick FC Bellevue motta ett mycket överraskande och uppskattat bidrag från familjen Måns Malmsten i P08!
Grattis till 10 fantastiska & framgångsrika år med 
FCB. Det började med en pojkdröm som växte till en hel fotbollsklubb & ett A-lag redo att ta sig an div 5!! Respect🦅!!
🏆🏆🏆 Sky is the limit🏆🏆🏆Klubbens genuina engagemang & målmedvetenhet är inspirerande! Så mycket glädje & team anda & friska starka barn ni skapar med FCB!! Allt ni gör är 100% & det allra bästa!! 
Vinnarglöden & glädjen till sporten riktgt lyser igenom alla era insta inlägg. Härligt att se🤩!! 
All lycka nu & framåt!! Forza FCB!!
L⚽️VE FC BELLEVUE 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram