Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2018 ett seniorlag för herrar, pojk- och juniorlag i åldern 7-18 år samt fotbollsskola för 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige bedriver FCB After School Football. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP.
Allvensk klass vid FC Bellevue’s Lagfotografering 2018
2018-01-20 13:43
På bilden är det FCB 2010 som gör sig redo för årets lagbild
På lördagförmiddag hade FC Bellevue lagfotgrafering inför säsongen 2018. FCB har aldrig tidigare haft en lagfotografering inomhus i januari, utan lagfoton har alltid tagits utomhus i slutet av augusti. Men alla allsvenska lag tar sina lagbilder i januari, så det var lite spännande att se hur det hela skulle fungera. Men stämningen var på topp. Föräldrar serverades förskbryggt kaffe och från högtalarna strömmade ljuv musik ut av Westlife. Och det blev faktiskt den bästa lagfotograferingen någonsin! Stor cred också till Express Foto’s fotograf Hans Ljung som hanterade de unga spelarna på bästa sätt. Hans är också allsvenskans fotograf de tre senaste åren och har plåtat alla lag från MFF till Östersund. Först ut i FCB kl 10 var de allra yngsta lirarna - P2012/P2011. Att döma av hur säkert de poserade vid de individuella bilderna och lagfotot så skulle man lätt kunna tro att de alla spelat i Champions League.
I vimlet bland alla FCB föräldrar fanns också en person med erfarenhet från de stora arenorna i Champions League - Mats ”Masse” Magnusson. En fotbollslegend från MFF som under 80-talet spelade inte mindre än två Champions League finaler under sina 5 år med det portugisiska världslaget Benfica.
Imorgon söndag, med start kl 10, är det FCBs äldre lag som ska fotograferas.
Forza Bellevue!
P09: FCB-spelare födda 2010 imponerade i 7-manna debut
2018-01-15 10:50
”Släpp loss talangerna, det är vår”
Ett ungt P09 stod för en bra och jämn bortamatch mot Husie IF. 
P09 hade för dagen drabbats av stort manfall på grund av en födelsedag, så man fick plocka in 4 st spelare från P2010. Dessa fyra blivande 8-åringar gjorde strålande bra ifrån sig i sin 7-manna debut. Endast några få gånger kom de fel i sina positioner, men annars leverade dessa talanger en perfekt insats. 
Det lossades många fina skott, inte minst från de unga talangerna Carl och Frans i anfallet och rutinerade 09an Bruno från sin mittfältsposition. Publiken fick se fyra vackra FCB mål och fem fina Husie-mål.
FORZA P09!
P08: Bättre än en fem-etta!
2018-01-14 15:36
Team 08: Viggo, Gustav, Carl, Måns, Otto, Theo, Vide
Efter gårdagens oturliga uddamålsförlust hemma mot BK Höllviken var det idag dags att ta emot Bjärreds IF.
Belleuvekillarna och klacken äntrade ett frostigt och kallt Mellanhedens IP och insåg snabbt på uppvärmningen att idag är det inte läge för skador eller vila för vi är bara 7 killar. Blickarna gick snabbt bort mot Bjärreds planhalva och när vi räknat klart så var de bara åtta spelare och lugnet lade sig.
Idag var det två mycket skickliga lag som gjorde upp i en ganska tuff match som ägdes av FC Bellevue. Laget gav klacken något utöver det vanliga att titta på genom ett passningsspel som stundtals var snudd på Champions League-klass. Bjärred var alls icke ofarliga, men sakta och säkert visade det bellevueska maskineriet sig överlägset och rann ifrån i målprotokollet. Försvaret höll som vanligt tätt, trots Bjärreds ibland lite bryska knuffar (tyckte den helt opartiska FCB-klacken), och dagens målvakt Viggo gjorde ett mästerligt inhopp, när Gustav B för dagen var sjuk. När matchen närmade sig slutet hade dagens målgörare Carl, Otto, Gustav H och Theo petat in fem pinnar i brasan. Då stack plötsligt Bjärred upp och bollen rann in i FCBs nätmaskor. Blev det 5-1? NEJ. Målet blev rätteligen underkänt och matchen slutade 5-0. Bättre än en 5-1:a!

Laget: Viggo, Gustav H, Carl, Måns, Otto, Theo, Vide
Coach: Tobias
Foto & referat: C & J Malmsten
Intervju med Theo Molvin, FC Bellevue P05
2018-01-11 08:28
Posted by: pojkfotbolliskane

Vi har fått tag i en av vinnarna av anrika Skånecupen 17/18. Nämligen Theo Molvin från FC Bellevue som var med och slog Malmö FF i finalen.


Beskriv dig själv som spelare

– Jag är teknisk och gillar att vinna matcher och att göra mål är det roligaste

Du spelar i FC Bellevue som är en av många Malmöklubbar, hur kommer det sig att det blev just Bellevue?

– För att när jag flyttade till Malmö så på skolan jag gick så kunde man spela fotboll efter skolan och då valde jag att börja. Men sen var FC Bellevue så bra så jag fortsatte där.

Ni har enligt ryktet spelat en fantastisk fotboll under hela förra året, hur skulle du vilja beskriva 2017?

– Att vi har jobbat som ett lag och tränat mycket på en sak och då har vi blivit jätteduktiga på det.

Ni tog er hela vägen till final i Skånecupen, kan du berätta om vägen dit?

– I de första två matcherna hade vi lite svårt att få in bollen i mål. Men sen så släppte det och vi spelade riktigt bra!

Ni vann finalen med 2-0, hur var känslan?

– Känslan var helt magisk. Ingen trodde att vi skulle vinna och vi gjorde det. Det var helt galet.

Vilka tips vill du ge andra som vill utvecklas?

– Att bara träna och tro på sig själv och att alltid göra sitt bästa


5 snabba:

Mål eller Assist

Uddamålsseger eller Storseger

Konstgräs eller Naturgräs

Cupseger eller Serieseger

Hemmamatch eller Bortamatch


Vi tackar Theo för intervjun och samtidigt tänkte vi passa på att skriva ner FC Bellevue lagets väg till finalen nedan:


Gruppspel: FC Bellevue 2 – Furulunds IK 2 1-1

Gruppspel: LB07 Svart – FC Bellevue 0-0

Gruppspel: FC Bellevue 2 – Arlövs BI 3-1

8-delsfinal: Sjöbo IF – FC Bellevue 2 0-5

Kvartsfinal: FC Bellevue 2 – LB07 Svart 1-0

Semifinal: BK Höllviken 1 – FC Bellevue 2 0-3

Final: Malmö FF – FC Bellevue 2 0-2

Skånecupskrällen ”Som en saga, en David mot Goliat-seger”
2018-01-06 17:36
Läs mer om cupskrällen SDS
Publiken stod upp och jublade i Baltiska hallen. Trettondagens finaler innehöll något som älskas i Skånecupen – att den lilla klubben besegrar MFF.

FC Bellevue vann över MFF med 2-0 i tolvårsklassen och det avslutades med en klassisk tv-puckhög av unga killar efter slutsignalen.
På läktarplats skanderades: ”Bellevue, Bellevue”.
– Det roligaste vi gjort någon gång, säger Kevin Pasalic.
Det var han som stegade fram med tre minuter kvar att spela för att slå straffen – som säkert många av de tusentalet i publiken undrade varför domaren blåst.
I futsal är det så att efter fem frisparkar mot sig blir det straff till motståndarna. Och den fick tioårige Kevin Pasalic förtroendet att slå mot MFF:s tolvåringar.
– Jag gjorde som min tränare Kenny sagt, dra den hårt. Bollen flög ribba in.
I anfallet efter rullade Alex Nilsson in 2-0 och MFF var ett slaget lag.
– Jag har varit med om mycket i föreningen, men detta är det roligaste, helt klart, säger tränaren Kenny Probert.
För så där tio år sedan fick den tidigare MFF-spelaren Caspar Pauckstadt en idé hemma i Limhamn att starta en förening efter lite andra föreningsmönster än de svenska.
Han klev själv in i MFF Europacupvåren 1979 som en förhoppningsfull tonåring. Det blev 25 matcher i A-lagströjan, proffsspel i Schweiz och Cypern. Han tog även en tur till USA och jobbade på college.
Efter att ha bott en tid på Bali såddes fröet till något som man kan kalla After school football som praktiserades där. Direkt från skolan till fotbollsträningen. På Mellanheden trängs man nu med korpen och tränar mellan klockan 15 och klockan 17 på eftermiddagen.
– Det kräver en del av oss ledare. Vi är fyra stycken som är anställda nu, berättar Kenny Probert.
Hösten 2010, när MFF fyllde hundra år, grundade Caspar Pauckstadt FC Bellevue mest för kompisarna till sönerna Leo och Noel.
I dag är 350 ungdomar i träning. När den största framgången nåddes för killarna satt grundaren själv i Schweiz på semesterresa och följde finalmatchen via mobiltelefon.
– En askungesaga, en David mot Goliat-seger. Den lilla lokala fotbollsklubben mot Sveriges gigant. Detta är frukten av vårt hårda arbete, hälsar grundare Pauckstadt i ett sms bland att gratulationer.
Kenny Probert har varit med hela vägen i klubbens framväxt.
– Jag har haft den här gruppen i fem år. De har nästan ingen erfarenhet av tävlingsspel. Endast en kille är född 05, resten är yngre. Vi är den enda föreningen i Sverige som har den här typen av eftermiddagsträning. Vem vet, det här kanske kommer att växa runt om i landet. Vi tror på det i alla fall, säger Kenny Probert.
Nyheter från våra lag