Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
GRATTIS FC BELLEVUE! 10 ÅR DEN 21 SEPTEMBER 2020
FC Bellevue bildades den 21 september 2010. Då kom fyra 10-åriga pojkar på den geniala idén att starta en egen fotbollsklubb. 2020 har Bellevue vuxit till att omfatta ett seniorlag för herrar i div 4, pojk- och juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har ca 350 st aktiva pojk- och flickspelare. Som enda fotbollsklubb i Sverige bedriver man ”After School Football”. För spelare upp till 12 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. All träning bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d MFF-proffset och UEFA Pro licensierade tränaren Caspar Pauckstadt.
Seriefotboll 2021 - Div 4 i Skåne
2020-11-21 09:33
Inför 2021 har Bellevue avancerat till Div 4 Sydvästra

Då vi av kända skäl inte kan rapportera om några matcher, t ex träningsmatcher, varesig för små som stora får vi blicka fram mot nästa säsong!

 

Vår innerliga förhoppning är att fotbollen återhämtar sig 2021 och att vårt A-lag får tampas mot de av SKÅNEBOLL föreslagna motståndarna. Serieindelningen kommer att gälla om ingen förening inom kort anför besvär.

 

För vår del blir det många spännande möten av derbykaraktär. Bellevue är nykomlingar och ska nu tampas mot etablerade Malmölag som Kulladals FF, Limhamns FF, BK Flagg, Lilla Torg FF, Husie IF och KSF Kosovo. I närliggande byar blir det också härliga möten mot välkända klubbar som BK Höllviken, FC Trelleborg, IFK Klagshamn, Vellinge FF och Staffanstorps United. 

 

Som sagt, alla fotbollsvänner, HÅLL I - HÅLL UT - HÅLL AVSTÅND, så kämpar vi förhoppningsvis ner det otäcka viruset!

 

Förlängda skärpta restriktioner för fotbollen i Skåne
2020-11-17 19:10
Förlängd restriktion t o m 13 december

Föreningsutskick 2020-11-17
Samt till Media / Press för kännedom.

Idag förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden som infördes i Skåne län den 27 oktober. De skärpta råden som gäller bland annat idrotten, innebär att föreningar i Region Skåne fortsättningsvis ska avstå från att genomföra matcher och träningar.
Undantag gäller för lag i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Superettan samt Ettan Södra, elever på idrottsgymnasium under skoltid samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.
Förlängningen gäller fram till och med den 13 december.

Under pandemin har vårt fokus varit att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Vi ska följa beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och vara beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Svensk fotboll har tagit ett stort ansvar och det är viktigt att vi fortsätter göra det.

Folkhälsomyndigheten (FHM) har nu, i samråd med smittskyddet i Region Skåne, beslutat att förläng de skärpta allmänna råd och i vart fall fram till och med den 13 december. Beslutet grundar sig i den snabba ökningstakten i spridning av covid-19 i regionen, vilken gett ett ökat antal intagna i sjukvården och ett ökat antal utredningar om covid-19 på särskilda boenden.

Vi uppmanar alla fotbollsföreningar i Skåne fortsätta att ta sitt ansvar och följa dessa skärpta allmänna råd som – efter förtydliganden från FHM och Riksidrottsförbundet – innebär följande för fotbollsidrotten i Skåne:

·         Föreningar ska fortsättningsvis avstå från matcher, inkl. träningsmatcher och matcher utanför regionen, och gemensamma träningar. Detta gäller både fotboll och futsal.

·         Undantag gäller för träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Spelare och ledare uppmanas att undvika att använda kollektivtrafiken till och från träning samt att byta om hemma. Om möjligt bör träningen genomföras utomhus.

·         Undantag gäller för lag i Herrallsvenskan, Superettan, Ettan Södra samt elever på idrottsgymnasium, under skoltid . 

Uppskjutna tävlingar administrerade av Skånes FF

Fotboll Kval till P17 Region
Fotboll Kval till P19 Region
Futsal Div 2 herrar, Skåne
Futsal Div 1 damer, Skåne
Futsal P15 Skåne

Skånes Fotbollförbund kommer inom kort med information gällande ovan tävlingar. I nuläget är dessa fortsatt uppskjutna. 
Svenska Fotbollförbundet kommer inom kort meddela berörda föreningar som deltar i tävlingar som är uppskjutna och som administreras av SvFF.

Utbildningar i Skåne

Skånes FF kommer inte att anordna några spelarutbildningar under resten av 2020.
Det kommer inte heller att hållas några fysiska tränarutbildningar fram tills den 15 januari 2021.
Däremot kommer det att genomföras digitala utbildningar med början i december. Mer information om detta kommer senare.

I domarverksamheten finns inga fysiska utbildningar planerade men vid behov genomförs digitala utbildningar i Futsal.

Allmänna sammankomster i Skåne

Länsstyrelsen i Skåne Län kommer inom kort meddela vilken gräns som gäller för Skåne gällande antal deltagare vid allmänna sammankomster.

Frimånaden 2020

Skånes Fotbollförbund får många frågor gällande frimånaden. Eftersom träning inte kan genomföras med anledning av gällande restriktioner så har många föreningar önskat att frimånaden ska förlängas. Skånes FF äger inte denna frågan men vi har i en skrivelse till Svenska Fotbollförbundet framfört våra föreningars önskemål och frågan behandlas just nu av Svenska Fotbollförbund.
I nuläget vet inte Skånes FF när besked från SvFF kommer.

 

SvFF:s generella riktlinjer hittar du här

 

Vid frågor från föreningar så kontaktas Skånes Fotbollförbunds Tävlingsavdelning på 040-59 02 00.

Frågor från media/press så hänvisas till Skånes Fotbollförbunds VD Peter Ekvall på 040-59 02 12.

 

 

Grattis Malmö FF - Svenska Mästare 2020
2020-11-08 21:45
Vilket fantastiskt fotbollsår 2020 vi fått uppleva!! Först firar Bellevue uppflyttning till division 4 under sitt 10-åriga jubileumsår och sedan tar Malmö FF ett nytt SM-guld och cementerar Malmö som Sveriges fotbollshuvudstad No 1. 
Kan knappast bli mycket bättre i dessa tuffa tider!
Grattis till Guld No 21 Malmö FF⭐️🏆⭐️
FCB Tränarutbildning under höstlovet
2020-10-29 09:18

Fler bilder (+12) >>
Bellevue förbereder sig för säsongen 2021
Under höstlovet passade Bellevues duktiga ledare på att vidareutbilda sig i fotbollens ädla konst. Det var en heldag med teori, intressanta diskussioner och ett tvåtimmars praktikpass på eftermiddagen där FCBs P07:or agerade övningsgrupp.
Forza utbildning💫
Ny viktig info kring Covid-19
2020-10-27 21:13
Bäste Medlem 


Med anledning av den starkt ökade smittspridningen av covid-19 i region Skåne har Skåneboll idag 27/10 kommit med nya STARKA rekommendationer kring träning, match och cupspel.


Vi följer utvecklingen noggrant och kommer hålla alla våra medlemmar underrättade vad som gäller kring träning och matchning den närmaste tiden.


Varma hälsningar

FC Bellevue Info från folkhälsomyndigheten 27/10 


http://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-skane-lan/Info från Skånes fotbollsförbund 27/10 


FÖRENINGSMAIL 2020-10-27

NYA RESTRIKTIONER FÖR SKÅNE

Sedan Folkhälsomyndighetens (FHM) och Region Skånes skärpta råd för Skåne publicerades har Skånes Fotbollförbund fått många frågor kring arrangerande av cuper, genomförandet av träningar samt att spela enskilda matcher.

 

Rådet vad gäller cuper, turneringar, träningsläger och större samlingar, är att undvika att deltaga eller arrangera dessa. Skånes Fotbollförbund rekommenderar därför STARKT alla föreningar följa råd och rekommendationer.   


När det gäller enskilda matcher, och då med tanke på att det pågår kval bl.a. till P17 & P19 Division 1, så kan dessa spelas som planerat med anledning av att det endast är två lag som träffas och därför inte räknas som cup eller turnering. Detsamma gäller även för enskilda träningar.
Men det viktigt att följa tidigare rekommendationer som att undvika publik på matcherna, minska tiden i omklädningsrum,

byta om och duscha hemma om möjlighet finns.

 

Samtliga nya restriktioner från Region Skåne kan du läsa härhttps://www.skane.se/Halsa-och-vard/hitta-vard/covid-19-coronavirus/

Skåne FF återkommer löpande med information om övrig verksamhet.

 

Med tanke på de skärpta allmänna råden i Skåne så anordnar RF-SISU Skåne ikväll klockan 18.30 ett digitalt informationsmöte för alla föreningar.

Mer information om detta finns här: https://www.rfsisu.se/skane/Nyheter/Egnanyheter/2020/extrainsattinformationstraffidagomskarptaallmannaradiskane

 

Med vänlig hälsning

Skånes fotbollsförbund 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram