Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2019 ett Seniorlag för Herrar, Pojk- och Juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige har man också ”After School Football”. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d fotbollsproffset och UEFA Pro utbildade Caspar Pauckstadt.
P08: Under svensk flagg
2020-06-06 20:19
Sol, vind och vatten i dagens 9-mannamatch på nationaldagen.

På självaste nationaldagen och inför stundande skolavslutning spelade FC Bellevue på lördagseftermiddagen under svensk flagg. Motståndet hette idag Malmö City FC och matchen gick av stapeln på Kirsebergs IP i P13-serien. 

Under ledning av coach Tobbe och hans dirigentpinne så tog det inte långt tid förrän keepern Enrik gör ett låååångt utkast till helt rätt adress, dvs Melvin som stilsäkert slår in 0-1. Vilt jubel bland Bellevues supporterklack som troget alltid är på plats! Då tände Malmö City till och i den 10:e matchminuten kommer deras spelare långt ut på vänsterkanten, men lyckas ändå skruva in bollen i Bellevuemålet och 1-1 skrivs i protokollet. 

Matchen började i solsken men gick helt plötsligt över i ett kraftigt regn som drog in men då levererade ett hett Bellevue och ökade takten. Många gånger känns det som att när regnet öser ner och vinden når kuling då är det inget som hindrar det Bellevueska maskineriets framfart. Inte heller idag, när målvakt och backar är på topp och läser av vilka spelare som står rätt placerade, och mittfält och anfall är en njutning för ögat. När bollen återigen når Melvin så är det inget som går fel utan första halvlek skrivs 1-2.

Nytt taktiksnack av Tobbe och vips lyfter laget sig än mer i andra halvlek och både spelet och passningarna är en fröjd att se. Många snygga individuella prestationer varvas med det fina lagsamarbetet och bra samspel. 1-3-målet är en riktig delikatess när Oliver chippar bollen (se bild) över Malmö Citys långa målvakt in i mål. Melvin avslutar halvlekens målskörd med ett stolpe-in mål.

I tredje halvlek blev det mer regn och ruskväder. Malmö City passade på att reducera till 2-4, men segern kändes aldrig hotad, och när dagens suverän, Melvin, tryckte in ytterligare ett mål, hårt och otagbart, så var saken klar. Matchen slutade 2-5, och precis lagom till slutsignalen så återvände också solen, som för att välförtjänt hjälpa till att torka upp våra dyblöta killar. En eloge till alla för en fin insats. Utöver vad som redan nämnts förtjänar också Enriks fina målvaktsspel ett särskilt hedersomnämnande idag.

Forza P08!

 

Laget: Kevin, Carl, Elliot, Oliver, Gustav H, Melvin, Måns, Theo, Jack, Theodor, Enrik, Denni

Coach: Tobbe

Foto & referat: C & J Malmsten

P05: FC Bellevue värvar ”legenden” Bosse Augustsson
2020-06-04 21:19
Välkommen till FC Bellevue Bosse Augustsson!
FC Bellevue kunde på torsdagkväll presentera ett nytt sensationellt namn i FCB organisationen. Den internationellt meriterade akademitränaren ”Bosse Augustsson” kommer in som ny chefstränare för talangerna i FC Bellevue P05 - en minst sagt sensationell värvning av FC Bellevue! Bosse är ett hett eftertraktat akademichefsnamn bland alla allsvenska toppklubbar och flera internationella akademier, men Bosse väljer att satsa på FC Bellevue den närmades tiden. Han ser en enorm potential i klubben på flera viktiga plan, inte minst truppen i P05. Bosse hoppade rakt in i hetluften och coachade P05 laget på torsdagkvällen. Killarna svarade fantastiskt på sin nye tränarens instruktioner och de levererade ett grymt första pass ihop. 
Detta är nytt spännande kapitel i FCBs historia och det skall bli enormt spännande att följa utvecklingen i P05.
På lördag är det match mot NIKE i P15 Skåne A serien och då kommer nye tränaren vara på plats och granska sina nya adepter i matchmiljö.
Välkommen till FC Bellevue Bosse Augustsson!. 
Forza Bellevue!Mellanheden: Ä N T L I G E N
2020-06-03 17:00
Flaggan i topp!
Efter 10-års målmedvetet arbete på Mellanhedens IP är det nu FCBs flaggor som stolt svajar inne på arenan. 
Forza Bellevue!!
P09: 9-manna debut med mersmak
2020-06-02 11:30
Det var suveränt väder när P09 skulle spela sin första 9-manna match någonsin mot BK Olympic. Laget samlades en timme innan match för att gå igenom offsideregeln. Med 2-3 återbud så kallade man in duktiga Frans Silbersky från P2010, och han gjorde ett suveränt jobb! Med mycket bollinnehav och snabb press tog FCB över matchen totalt och vann till slut med 3-2 👍Stort grattis till vinsten boys 👍 FCB Målskyttar: Dani O, Jibril, Bilal 
Coach Ossi & Mumme
P2010s mentala styrka sattes på prov.
2020-05-31 17:59

Fler bilder (+23) >>
Våra stjärnor
FC Bellevue 3 vs Malmö FF 

Matchen som alla hade längtat efter spelades lördag förmiddag här hemma på Mellanheden. Den var extra spännande då vi  aldrig tidigare mött MFF men också för att det är Sveriges största klubb. Men det tonade vi ner ganska snabbt då det inte var deras A-lag vi skulle möta utan deras bästa P2011 och vilket spel vi fick se, inte alls långt ifrån vårt när vi väl är där men ändå med lite mer tempo. Deras teknik var fenomenal i varje position. Men nog om MFF då vi fick chansen att träna försvar och snabba kontringar, FC Bellevue hängde absolut med och kvalitén i vårt lag är hög. FC Bellevue har en hel del i bagaget och vi är rätt duktiga på att anpassa vårt spel när det behövs. Vi vann matchen med 5-4 och det hade kunnat bli fler men vi är sjukt nöjda trots att de var bättre spelmässigt dock var vi smartare. Lite sura åkte de hem och tränaren lovade att komma med ett ännu bättre lag då vi ska mötas igen om 2 veckor. Välkomna säger vi. 

Truppen: Elton (G), Carl, Elias, Oscar, Kian, Maximilian, Arvid E, Arvid S, Hjalmar och Frans. 
Coach Johan & Anass 

Limhamns FF vs FC Bellevue 2

Tuff match mot ett år äldre LFF, inte bara på pappret utan dom var verkligen långa och starka och det avgjorde matchen till slut. Men FC Bellevue kunde ändå stå upp och skapa sina egna lägen flera gånger om men bollarna gick inte in. Förlust med 7-2 i denna matchen är inget att hänga läpp över så vi hade våra chansen och matchen hade kunnat se annorlunda ut. Det är också otroligt viktigt att träna den mentala biten för det räcker inte att vara en duktig spelare, mental styrka är minst lika viktigt. Att kunna hantera en förlust, analysera sig själv ”gjorde jag verkligen mitt absolut bästa idag” och gå vidare till nästa match och tänka att man ska göra det bättre än sist är ett exempel på mental styrka. Varje individ och varje position behövs och måste ge 💯 från början till slut. Bra krigat killar ❤️

Truppen: Hjalmar, Frans, Carl, Ludde, Peder, Johannes, Elias, Philippos, Elis (G), Felix H. 
Coach Abbe 


Malmö City vs FC Bellevue 1

Lag1 var på glatt humör och en aning ofokuserade när vi värmde upp, kanske var vi nervösa när vi såg de stora killarna vi skulle möta, eller så var vi bara glada, spralliga och ville bara sätta igång matchen.  Vår backstjärna John kände igen en kille som går i samma basketlag som John själv. De pratade lite med varandra sedan kom John fram. -Du Anass, han är skitsnabb. -Jasså? men jag tror att du är minst lika snabb så du tar honom. Sagt och gjort när matchen startade med ett läckert passningsspel av FC Bellevue och det var otroligt jämnt hela första halvleken som också förblev mållös. Måste nämna att John hade full koll på sin kompis och lät inte honom komma förbi en enda gång. I andra halvleken kom äntligen första målet och det var av vår kvicke Oscar som fick bollen på vänsterkanten, tog ner den och drev några meter innan han säkert placerade bollen till höger om målvakten.-Mycket fint avslut Oscar 💪🏼. Det skulle inte dröja länge innan Fc Bellevue hade jobbat till sig mål nr 2. Jonathan som är stark och vinner sina närkamper kom loss framför deras målvakt genom ett hårt arbete och kunde enkelt peta in bollen i mål. 3-0 kom inte långt efter på en fantastisk hörna av Emil. Emil sökte Oscar som stod helt fri vid bortre stolpen och vilket avslut vi fick se. Oscar tar ner bollen behärskat och drar till distinkt, boom stolpin 😍. 
I sista halvleken fick vi se ett annorlunda MC som hade vaknat och tänkte inte lämna matchen mållöst. MC tryckte tillbaka oss och det blev mest spel på vår planhalva och vår målvakt Felix räddade och röjde allt som kom i hans väg men trots det lyckade MC hitta målet 2ggr om. 3-2 till Bellevue blev slutresultatet och därmed kammade vi säsongs första vinst. Mycket härligt och efterlängtat. Er förtjänst grabbar då ni jobbade hårt idag. Alla ni gjorde en fantastik insats. Måste också nämna Augusts lilla snurr-fint som lämnade 3 killar stående på hälarna och med hakan ner till fötterna. Med sulan på bollen hoppar han 2 gånger bakåt  för att sedan dra med bollen och vända helt och hålet och ytterligare komma förbi en motståndare sedan  skott. Tyvärr blev det inget mål där men man kunde höra publiken skrika till av förtjusning av vad de precis hade sett. -Det var en makalös fint August.-Tack för att du bjuder oss på din konst. Bra lirat allihopa. Tack alla föräldrar för stödet. ❤️

Truppen: Felix L (G), Oscar S, Axel V, Emil, Jonathan, Sixten, Nils, John och August. 
Coach Anass 

Forza FC Bellevue !!! 

Följ oss på Instagram: fcbellevue2010


BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram