SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
GRATTIS FC BELLEVUE! 10 ÅR DEN 21 SEPTEMBER 2020
FC Bellevue bildades den 21 september 2010. Då kom fyra 10-åriga pojkar på den geniala idén att starta en egen fotbollsklubb. 2020 har Bellevue vuxit till att omfatta ett seniorlag för herrar i div 4, pojk- och juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har ca 350 st aktiva pojk- och flickspelare. Som enda fotbollsklubb i Sverige bedriver man ”After School Football”. För spelare upp till 12 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. All träning bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d MFF-proffset och UEFA Pro licensierade tränaren Caspar Pauckstadt.
P07: ÄNTLIGEN IGÅNG!!!!
2021-05-01 18:34
Upp till kamp 1 maj 🌸

Den 1 maj var ÄNTLIGEN en 7 månaders väntan över! Oj vad vi har längtat efter match - spelare, ledare, föräldrar och alla fotbollssupportrar!!! I strålande 1 maj sol entrade Bellevue P07 Västervångs IP för träningsmatch mot duktiga FC Trelleborg. Lagen möts också igen inom kort i tävlingssammanhang i toppserien Skåne A. Som förmatch innan 07-mötet spelade båda klubbarnas 08:or och det bjöds på riktigt peppande fotbollsunderhållning.

När 07-matchen drog igång var det Bellevue som tog kommandot med ett fint presspel och bra djupledsspel. Man skapade en handfull fina chanser och friläget med FCBs vindsnabbe anfallare Kal el Frempong borde resulterat i ledning för Bellevue, men första halvleken slutade 0-0. I inledningen av andra halvlek råkade FCBs duktige back Felix Nicklasson oturligt styra bollen i eget mål. Målet fick Bellevue att tappa lite fokus och i slutet av andra halvleken tilläts FCT komma runt på Bellevue’s högersida och rulla in 2-0.

I tredje halvlek försökte Bellevue trycka på, men med bara 2 avbytare på bänken så fanns inte kraften där för dagen och Trelleborg kunde vinna säsongens första match med 2-0.

Men Bellevue tar med sig det fina spelet i första halvlek och att man höll nollan i två halvlekar.

Ett annat av glädjeämne var två debutanter presenterade sig i FC Bellevue tröjan - tekniske mittfältaren Hannes Ohlin och målvaktsgiganten Ossian Brandin.

Dessa två killar kommer bli en riktigt fin injektion i laget under 2021.

Men viktigast av allt...nu är vi igång!!!

Forza Fotboll Forza Bellevue!

 

P08 demonstrerar fotbollsglädje 1 maj!
2021-05-01 16:47
Ladda album (+8 bilder) >>

 

Efter en oändligt lång nedstängning så blev det äntligen dags att spela matcher igen! Den 1 maj bar det iväg till Vannhögs IP för årets första träningsmatch mot självaste FC Trelleborg, och både spelare och klack kände sig som kalvar på kosläpp efter lång tids instängning i Coronakarantän.

 

Bellevue öppnar matchen starkast och redan i den fjärde matchminuten kommer Theo loss med ett bra skott på mål men FC Trelleborgs målvakt var vaken. På en stor 9-manna plan med 11-manna mål kändes det helt plötsligt som att det var stora ytor att röra sig på, och en svår uppgift för båda lagens målvakter med långt mellan målstolparna.

 

Båda lagen fick springa mycket och Bellevue fick inte riktigt till sitt så otroligt fina passningsspel som vi är så vana att se. Visst märktes en viss ringrostighet. Men i den 15:e matchminuten kommer en passning till Melle på högerkanten som placerar bollen stilsäkert i vänstra krysset! MÅL!!! 0-1 och det jublas vilt i Bellevuelägret som står bakom stängslet på säkert avstånd till varandra. Trelleborg pressar dock på och får till ett lite turligt mål, som retfullt glider genom Enriks i övrigt pålitliga fingrar, och 1-1 var ett faktum.

 

Andra halvlek hinner precis börja då Bellevue får en hörna som slås av Kevin H. Bollen hittar helt rätt adress i form av Dennis välsnaggade hjässa, som nickar in 1-2. Medvind i seglen för di guld-svarta och det tog inte många minuter förrän Denni var framme igen och sätter dit 1-3. Replik av välspelande Trelleborg till 2-3, men halvleken är inte slut. I en tilltrasslad situation framför mål trycker Kevin H in 2-4, men till ett högt pris. Kollision med målvakten och en otrevlig svullnad som gjorde att Kevin fick bryta för dagen.

 

Tredje halvlek blev tung för Bellevue. Trelleborg pressade på, och när nu Bellevue hade endast en avbytare och krafterna började tryta rann Trelleborg igenom ganska enkelt ett par gånger, och plötsligt stod det 4-4, även om det ena målet var misstänkt likt offside. Slutminuterna blev spännande. Bellevue blev enligt skribenternas ringa mening snuvade på en straff, som istället blev en indirekt frispark som smet precis ovanför ribban.

 

Men det oavgjorda resultatet stod sig, och på det hela taget var det nog ganska rättvist. Det gav mersmak inför kommande seriespel… Forza P08!

 

Laget: Enrik, Denni, Carl, Elliot, Måns, Theo, Jack, Gustav H, Melvin, Teo, Kevin H

Coach: Tobbe & Esbjörn

Foto & referat: C & J Malmsten

Enstaka matcher i helgen
2021-04-29 21:42

Med glädje och lättnad har vi nu fått besked från SKÅNEBOLL att även vi i Skåne får följa FHM rekommendationer om enstaka matcher för barn och unga födda 2002 eller yngre!

 

Detta innebär att vi till fullo följer följande:

 

- max en match per vecka

- enbart mot lag inom vårt närområde, där avstånd upp till 7-8 mil enkel resa avråds med bestämdhet

- kom ombytt till matchen

- symtom eller sjuk stannar hemma

- god hygien

 

DESSUTOM SÅ BESTÄMMER VI ATT INGEN PUBLIK PÅ VÅRA HEMMAMATCHER!

 

Vår förhoppning är att denna lättnad för vår fotboll är ett första steg mot att seriefotbollen får starta inom kort. Så därför - FÖLJ NU DET SOM GÄLLER TILL FULLO!

 

FC BELLEVUE

Styrelse

Skåneboll informerar: Angående enstaka matcher för barn & ungdomar
2021-04-29 12:44

Info från Skånes Fotbollsförbund


Föreningsutskick 2021-04-29

Media/Press för kännedom.

 

Vi på Skånes Fotbollförbund har precis fått besked från Smittskydd Skåne och Region Skåne att dessa kommer följa Folkhälsomyndighetens senaste förordning vad gäller barnfotboll.
Så det är med glädje vi nu kan meddela att det är tillåtet för spelare födda 2002 och senare att spela enstaka matcher (max en match per vecka) även i Skåne.

 

När det gäller seriespelet står dock det senaste datumet fast, dvs seriestart den 22-23/5. Fram till dess är det istället möjligt att spela träningsmatcher lokalt.

Enligt Folkhälsomyndigheten innebär lokalt att man möter lag från Skåne. Men det rekommenderas starkt att man spelar matcher mot lag i sitt närområde för att minska risken för att smittspridningen ökar. Så en träningsmatch på sju-åtta mil enkel resa eller längre avrådes. Tänk även på att det fortfarande kan finnas lokala avvikelser i våra skånska kommuner huruvida det är möjligt att boka planer eller ej. Så kontrollera med just er kommun innan ni planerar en match.

 

I övrigt så gäller samma riktlinjer som tidigare, att komma ombytt till matchen, inte använda omklädningsrum, resa till och från matchen individuellt, inga handskakningar med motståndare och domare, inte dela vattenflaska med någon annan.
Läs nuvarande restriktioner och riktlinjer på Covid-19 riktlinjer Skåne - Skåne (skaneboll.se)

Likaså när det gäller publik på matcherna så är det fortfarande åtta personer som gäller och det är arrangerande förening som ansvarar att detta följs. Skånes Fotbollförbund rekommenderar fortsatt att matcherna spelas utan publik. Personer som behövs för att matchen ska kunna genomföras räknas inte som publik dvs spelare, domare, tränare och matchvärdar.
För att nå ut till alla som vill följa och heja på era lag finns möjligheten att göra det genom Min Fotboll, breddfotbollens egna app Min Fotboll - Svensk fotboll

 

Frågor från föreningar besvaras av Micke Dahl, tävlingsansvarig micke.dahl@skaneboll.se 040-590203. Frågor från media/press ställs till Peter Ekvall VDpeter.ekvall@skaneboll.se 040-590212

 

Med vänlig hälsning

Skåneboll informerar: Angående Folkhälsomyndighetens besked idag
2021-04-28 16:16

SKÅNES FOTBOLLSFÖRBUND INFORMERAR 


Föreningsutskick 2022-04-28

Media/Press för kännedom

Vi på Skånes Fotbollförbund har även vi idag nåtts av det positiva beskedet från Folkhälsomyndigheten om att man inom vissa ramar tillåter barn- och ungdomar födda 2002 och senare att spela matcher. För oss i Skåne innebär det dock i nuläget inte att det är fritt fram att spela matcher, eftersom vi under större delen av pandemin har haft regionala restriktioner som fortfarande är gällande. Vi kommer därför nu ta reda på specifikt vad som gäller för oss och informerar er så fort vi bara kan. Vi ber er avvakta med att boka matcher tills ni fått ny information från oss.

 

Sprid denna informationen i er förening.

 

Frågor från föreningar besvaras av Micke Dahl, tävlingsansvarig micke.dahl@skaneboll.se . Frågor från media/press ställs till Peter Ekvall VD peter.ekvall@skaneboll.se

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram