SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue

FC Bellevue bildades den 21 september 2010. Då kom fyra 10-åriga pojkar på den geniala idén att starta en egen fotbollsklubb. 2021 har Bellevue vuxit till att omfatta ett seniorlag för herrar i div 4, pojk- och juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har ca 350 st aktiva pojk- och flickspelare. Som enda fotbollsklubb i Sverige bedriver man ”After School Football”. För spelare upp till 12 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. All träning bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d MFF-proffset och UEFA Pro licensierade tränaren Caspar Pauckstadt.

A-laget: Segertåget rullar vidare i 32 C° värme
2021-06-19 17:56
Div 4 Sydväst FC Bellevue - Husie IF 3-0 (2-0)

Under lördagen fick vi se en ny stabil uppvisning av talangerna i FC Bellevue när man i "32 C°" hetta besegrade Husie IF med klara 3-0. Har Bellevue någonsin spelat i sådan ökenhetta? Detta blev en match där FCBs backar klev fram och öppnade målskyttet i första halvlek. Först var det mittbacksgiganten och lagkaptenen Daniel Ramljak som finurligt klack-skarvade in 1-0 på en hörna. Därefter var det unge högerbacken Josef Khalil som dundrade in i straffområdet och elegant placerade bollen i bortre burgaveln till 2-0. Bellevue hade ett stabilt grepp om

matchen från början till slut och 3:an hängde i luften redan i första halvlek, men 2-0 stod sig till den välbehövliga pausvilan. 
Andra halvlek fortsatte i samma anda som den första och Husie fick jaga mycket boll i värmen mot ett spelskickligt Bellevue. I mitten av andra halvlek rann Raffaele "Luca" Barba igenom på en fin assist av Ragit Shaqiri och lyfte bollen snyggt över målvakten, men bollen hamnade vid sidan om, men Luca hämtade in bollen och stod sedan för matchens stora soloprestation när han lurade två Husiesspelare samt målvakten och rullade in 3-0. 
Målet tog udden ur Husiekillarna som kunde fått ett par mål till emot sig om det velat sig illa.

Matchen slutade dock 3-0 och det skall Husie nog vara tacksamma över. 
Detta var tredje raka segern för Bellevue vars segertåg rullar vidare och man gör det med den imponerande målskillnaden 11-2 på de tre inledande kamperna och serieledning av Div 4 Sydvästra. 
Forza Bellevue☀️😅

Fotbollen lever - FC Bellevue på första sidan av Skånebollen Nr 2
2021-06-18 19:27
P07: Pojkar 14 Skåne A Lödde IF- FC Bellevue

Fotbollen lever!

Seriespelet för barn och ungdomar inleddes under maj månads sista dagar och det blev en känslosam påminnelse om vad så många av oss saknat"


Så inleder Christoffer Ekmark sitt  trevliga reportage i senaste numret av Skånebollen nr 2 2021

Bellevue spelare på bild: Nikola Stankoviç, Henry Palvén, Felix Nicklasson

 

Forza fotboll!

Forza Skånebollen!

P08: Äkta spelglädje
2021-06-17 08:54
P13 Sydväst C1. Åkarps IF- FC Bellevue P08 0-7
På onsdag kväll samlades 13 spelsugna killar på Åkarps IP för match i P13 Sydväst C1.
Förutsättningarna var de allra bästa för en riktigt bra match: sol, värme, vindstilla och riktigt naturgräs.
De första minuterna var Åkarps, men därefter var det Bellevue för hela slanten. Publiken bjöds på många vackra kombinationer och äkta spelglädje genom samtliga lagdelar - slutsiffrorna skrevs till 7-0.
 

Laget: Egon, Hugo, Davide (1 mål), Enrik, Sofus (1 mål), Sixten (3 mål), Ib, Rizah, Abbe, Sebastian, Elliot (1 mål), Carl, Daris (1 mål)

FCB P07: Strålande 11-manna spel mot Åkarp
2021-06-13 18:56
P15 Sydväst B: FC Bellevue - Åkarps IF 4-4

På söndag förmiddag spelade P07 (P14) förmatch till A-laget när man tog emot Åkarps IF P15 i flödande sol på Mellanhedens IP. Bellevue rullade långa stunder ut Åkarp med sitt fina passningsspel, men det var det ett år äldre Åkarp som tog ledning med 0-1. Men Bellevue svarade omgående med 2 fina mål och gick upp i ledning 2-1.

Åkarp kvitterade sedan till 2-2. I slutet av första halvlek tvingades Bellevue kasta in en utespelare i mål då FCBs målvakt Ossian Brandin skadat knät.  
I andra halvlek rycker Bellevue på nytt och går ifrån till 4-2. Men Åkarp var av segt virke och trots att man var utspelade så lyckades man kvittera två ggr om till 4-4, vilket också blev resultatet i denna svängiga match. 
Bellevue dominerade stort i spelet och borde rullat in ett par bollar till med den mängd chanser man skapade. 
Men trots det oavgjorda resultatet så ska Bellevue var nöjda över prestationen för det var stundom brilliant fotboll.

Forza P07!

A-laget: Magisk hemmapremiär och seger 5-2 mot FC Trelleborg
2021-06-13 17:29
Div 4 Sydvästra: FC Bellevue-FC Trelleborg 5-2 (3-2)

På söndagen spelades andra omgången av Div 4 Sydvästra, och vilken hemmapremiär det blev för formstarka nykomlingen FC Bellevue. Man trillade boll så det stod härliga till och Ragit Shaqiri öppnade återigen målskyttet med ett precisionsavslut i bortre burgaveln i 10:e minuten. Kort efter ökade speed-kulan Joseph Faour till 2-0 efter liten show på vänsterkanten. Skyttekungen "Ossi" Khalid ville inte vara sämre så han lurade bort sin back och chippade elegant in 3-0.

Bellevue hade gått fram till 3-0 på 25 minuter!

Men FCT fick lite hopp när deras bäste spelare (nr 9) kom runt på vänsterkanten och kunde lyfta in 3-1. Ivrigt påhejade av sin tränare och bänk så lyckas de även nicka in 3-2 på en hörna. Men mer än så blev det inte för gästerna. 

 

Bellevue var enormt trygga i sitt passningsspel och när ”Ossi” Khalid i andra halvlek lurade bort ett par FCT backar och pricksköt 4-2 i målvaktens ”fel hörn” så var det game over.

Men ”Ossi” var inte klar, utan bjöd publiken på ytterligare ett magiskt mål när han fullbordade sitt ”hattrick” med läcker smekning upp i målvaktens vänstra kryss till 5-2, vilket också blev slutresultatet i denna trevliga match.

Stora tunga FC Trelleborg bjöd på bra motstånd och var främst farliga på fasta situationer, men Bellevue var ett par klasser bättre med bollen och FCT hade det jobbigt när Bellevue’s kvicka spelare utmanade.

Sättet som Bellevue rullar boll är imponerande, det är njutning att se Bellevue lira...”Joga Bonito”

Nykomlingen Bellevue seglar nu upp i ensam serieledning efter 2 omgångar med full pott och 8-2 i målskillnad.

Det var också härligt att se Bellevues fans (la famiglia) som bar fram sina spelare!

Forza Bellevue!!

Forza la famiglia!!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram