Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2019 ett Seniorlag för Herrar, Pojk- och Juniorlag i åldern 7-18 år samt Fotbollsskola för 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige bedriver FCB After School Football. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och Klubbansvarig är Caspar Pauckstadt.
P08: Dagen då precis ALLT stämde!
2019-09-15 22:34
Talangerna i P08 tog en osannolik storseger i P07 A serie. 16-2
I ett enda vindsvep från vändzonen på Mellanheden landade Bellevuegänget på Lindängens IP för spel mot BK Olympic (P07 A-serien). Höststormen hade verkligen dragit in men det verkade inte störa ett välrutinerat och mycket välspelande Bellevue. Idag var dagen då bara allt stämde från början till slut. 
Matchens första minuter var ganska jämn men när väl Bellevue hade "värmt upp" så kom matchens första mål i den femte minuten genom en mycket välplacerad boll från Albion till Theodor som stilsäkert styr in 1-0. Och detta var bara början på en verklig "ketchupeffekt" Målen trillade in i rask takt, och det vore enklare att räkna upp vilka som INTE gjorde mål än tvärtom. Det som var särskilt glädjande var att de flesta av målen var ett resultat av väldigt fint samspel mellan hela lagmaskinen. I anfallet var det fina passningar från högersidan till vänstersidan eller tvärtom, vilket gång på gång gjorde deras målvakt helt chanslös, och det var bara att sätta dit lädret i nätmaskorna. 
Bellevues storseger med 16-2 visar hur stilsäkert passningsspelet är mellan spelarna. Hur alla på plan snackar med varann. Mittfält- & anfallskedjan hade ett spel som bara satt som en smäck och målen trillade elegant in! Backlinjemuren och målvakten ska också ha en fin eloge. Att alltid stå så rätt och mer eller mindre alltid ha den där känslan att rädda bollen utan att dra på sig straffar eller frisparkar är en konst i sig! Dagens coach Ossi tackas för fint coachande!


Laget: Timeo, Gustav B, Carl, Måns, Theo, Jack, Albion, Viggo, Theodor, Denni, Gustav H
Coach: Ossi
Foto & referat: C & J Malmsten
P2010: Italienskt försvarspel
2019-09-15 20:50

Fler bilder (+4) >>
Dubbla segrar för 2010
Lunds BK var motståndet idag på ena planen och Vellinge IF på andra. 

Med en härlig och fokuserad uppvärmning och genomgång kände vi att vi kunde våga spela vårt spel och följa det vi kommit överens om. Här ser man hur viktigt det är att man förstått sin uppgift på varje position. Lunds BK är en bra klubb med gott rykte bakom sig och det var ingen tvekan om att vi skulle få kämpa och spela riktigt bra för att vinna över ett ett år äldre LBK.

Vi startade första halvleken exemplariskt både i anfall men framförallt i försvarspelet. Hjalmar var kapten idag och styrde och ställde som mittback. Alltid placeringssäker. 
Vi gör det första målet med uppspel bakifrån och avslut på mål, vi gör ytterligare ett mål och i pausvilan har vi med oss 2-0. I andra halvleken var det otroligt jämnt och det var spel på båda halvorna. Hela andra halvleken stod sig resultatet 2-0 oförändrat då vi låg tighta i våra positioner och flyttade över laget där bollen var vilket gjorde det svårt för LBK att få lägen hur mycket de än försökte. I sista halvleken gör vi ytterligare ett mål och vår fantastiska målvakt Elton såg ut att hålla nollan matchen genom. Men då kommer det ett oväntat skott långt ifrån målet som Elton såg ut att ha kontroll på men tyvärr glider den genom händerna och in i mål. Otur är det och inget annat med tanke på de räddningarna Elton gjorde under matchen. Motståndarlagets tränare var lika imponerad som irriterad då han tyckte att vi skulle spela i en högre serie och jag kontrande med att bara åka hem och träna. Det tar vi som en komplimang och fortsätter att jobba stenhårt på träningarna. Är otroligt stolt över vad våra killar åstadkommit hittills. Ni är verkligen ett superhäftigt lag. 

Vi säger stort grattis till vår härliga Ludde som idag fick sitt första GröntKort. Vi hyllar också Elton för sin stabila insats mellan stolparna. 

På andra sidan spelade det andra 2010-laget mot Vellinge och där körde man fullständigt över motståndarlaget med det fina passningsspelet. Resultatet där blev 8-2. Mindre utvecklande skulle många säga men stärkande och bra för självförtroendet vilket medför förbättrad kvalité. 

Forza Fc Bellevue!!!!

P05: Delad pott i seriefinalen av P14 Skåneserie A
2019-09-15 20:28
Delad pott i en tidig seriefinal! FC Bellevue - Lödde IF 5-5
På söndagen var det en tidig seriefinal i Skånes högsta 14-års serie när obesegrade Bellevue gästades av obesegrade Lödde IF.
Båda lagen hade inför dagens match full pott och 12 poäng på fyra matcher. Detta var m a o Skånes för dagen två bästa 14-års lag som gjorde upp om bäst i Skåne på Malmö stadion plan 9. 
Bellevue öppnade bäst men det var Lödde som tog ledningen med 0-1. Men Bellevue var trygga i sitt spel och jobbade metodiskt vidare, och det gav resultat. Men smarta spelvändningar nystade man upp Lödde och kunde göra både 1-1 och 2-1. I andra halvlek hade Bellevue en mindre fokuserad defensiv period på 5 minuter och Lödde kunde löpa sig igenom och göra 3 mål till 2-4!! Men Bellevue var det bättre laget och i tredje halvlek började man sin härliga upphämtning och gick från underläge 2-4 till ledning 5-4. Man satte hård press på sina motståndare och det borde givit 3 poäng, men med endast 2 minuter kvar av matchen tilläts Lödde rinna igenom och kvittera till 5-5, vilket också blev slutresultatet i denna mycket händelserika seriefinal!
Båda lagen toppar nu serien på 13 poäng!
Forza P05!


P2011: Blandat spel i Höllviken Knatteserie
2019-09-15 17:14
2011-laget I Höllviken
Dragons spelade första matchen med stabilitet och med rätt positionering och fint passningspel vilket resulterade i vinst. Resterande matcher var lite tuffare när man tappade positioner och just positioner är nyckeln till ett bra anfall och försvarspel. Vi tar med oss det till träningen.   

Lions var superglada över att för första gången vinna över Höllviken, man tog en vinst mot Klagshamn också men fick se sig besegrade mot tuffa Rosengård i sista matchen . Det blev många skott och man försökte få in bollen men tyvärr rakt i händerna på målvakten varje gång. 

Höllviken cup är en stor grej för våra kids vilket innebär mycket nervositet men också mycket press när många står och tittar på. Fotbollsmässigt är våra 11or där de ska vara. Vissa har kommit längre än andra just nu. De är ständigt under utveckling och att vinna matcher är givetvis kul och därför spelar man fotboll, men det viktigaste är hur lär vi oss att spela fotboll. Sedan kommer spelförståelse som är absolut det svåraste inom fotboll. På träningar har vi sett vilken kvalité våra 11or besitter men det är annat på match. 

Ett stort tack till Johan (Hedvigs pappa) som hjälpte till med coachning i sista matchen. Ett stort tack till Michelle (Thors mamma) för bilderna. Men största tacken går till kidsen som kämpar på planen och deras coacher Diego och Marc som hjälper de bäst de kan. 

Forza FcBellevue!!!
P2012: Spelförståelse under utveckling
2019-09-15 00:12

Fler bilder (+8) >>
Höllviken cup Miniserie
Härlig dag i vackra Höllviken. 
3 vs 3 utvecklar spelförståelse och rörelse. Detta kommer man att ha stor nytta av när laget introduceras 
i 5-mannafotboll. 

Tack alla föräldrar för engagemanget och stöttning av våra  härliga lirare. 

Forza FcBellevue !!!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag