Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2019 ett Seniorlag för Herrar, Pojk- och Juniorlag i åldern 7-18 år samt Fotbollsskola för 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige bedriver FCB After School Football. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och Klubbansvarig är Caspar Pauckstadt.
P05: Ett lugnt och behärskat Bellevue dominerade TFF
2019-05-24 22:28
Team P05 bjöd på förstklassig fotboll mot TFF. FCB-TFF 2-1
På fredagkväll var det toppmöte i P14 Skåneserien när FC Bellevue gästades av Trelleborgs FF på Malmö Stadion plan 9. Matchen hade samlat en stor publik och Bellevue tog omgående hand om taktpinnen med ett lugnt och metodiskt bollrullande bakifrån. TFF fick jaga mycket boll när Bellevue vände spelet från kant till kant. I 17e minuten hittade bollen fram till teknikern Liam Raic som med ett högklassigt vänsterinlägg hittade en framstormande Elias Ulusoy som vackert nickade in 1-0. Bellevue fortsatte att ligga bra in sina positioner och lugnet i passningsspelet imponerade.
I andra halvlek kom Bellevue i ett mönsteranfall på högerkanten där innermittfältaren Dante Bergman Olsen hittade Hugo Nilsson perfekt i djupled. Hugo gled elegant förbi sin motståndare och serverade Viktor Munther Persson en perfekt boll snett bak som Viktor förvaltade på bästa sätt till 2-0. 
TFF kom dock tillbaka med en kort bra period i mitten av andra halvlek och kunde kvittera på ett distansskott till 2-1. Men Bellevue var fokuserade och bjöd aldrig in TFF i matchen. Istället vaskade Bellevue fram flera högklassiga omställningslägen för att stänga matchen. Men matchen slutade 2-1 till Bellevue som firade den välförtjänta segern.
Forza P05!
A-laget: Starka Bellevue fortsatt obesegrade efter 7 omgångar
2019-05-24 17:53

På onsdagkväll gästades Bellevue av Västra Ingelstad i 7:e omgången av div 6 sydvästra A. Bellevue, som toppar serien i stor stil med 6 raka segrar, rullade boll på sedvanligt imponerande sätt. På bara de 10 inledande minuterna vaskade man fram 4 jättelägen. Men i den 13 minuten fick Västra Ingelstad (VI) en gratischans när bollen i ett motlägg frispelade en VI spelare och 0-1 var ett faktum. Men Bellevue fortsatte trycka på och i den 30 minuten kom den högst välförtjänta kvitteringen när 18-årige jättetalangen Daniel Jansson (den ena hälften i ”The 2 RoadTrippers” som ska cykla till Kiruna på en tandemcykel) tryckte in bollen i mål efter en fin nickframspelning av Shaquille Showe. Bellevue fortsatte spela ut sina gäster men 1-1 stod sig halvleken ut. 

I andra halvlek råkar Bellevue ut för nästa lilla missöde när man dribblar och tappar boll i eget straffområde och VI kan sno bollen och skicka in 1-2 bakom ett överraskat Bellevue. 

Men det var spel mot ett mål i princip hela matchen och i den 58e minuten kom till slut kvitteringen 2-2 när Ziad El Macharawis fina högerfot friställde FCBs andra jättetalang, 18-årige Oliver Kihlberg (den andra hälften av ”The 2 RoadTrippers” som ska cykla Malmö - Kiruna på en tandemcykel), som behärskat rullade in bollen. Bellevue hade sedan 4-5 jättelägen att avgöra matchen, men bollen dansade på mållinjen och domare Luis Angel blåste av kampen vid ställningen 2-2.

Denna oavgjorda kamp var Bellevue’s första poängtapp i serien, 

men man är fortsatt i klar serieledning på 19 poäng av 21 möjliga.

På lördag väntar ny toppmatch när man möter serietvåan Korpen på Mellanhedens IP kl 14:00

Varmt välkomna och stötta vårt A-lag!

FCB ERBJUDANDE OM STYRKETRÄNING PÅ NORDIC WELLNESS - GÄLLER T O M 31/5
2019-05-23 22:40
Samarbete med Nordic Wellness. Gäller från 13 år och uppåt
I FCBs forsatta resa att skapa mervärden för sin medlemmar har man nu också ingått ett samarbetsavtal med Nordic Wellness gällande styrketräning för våra spelare från 13 år och uppåt. Normalt kostar ett 12 månaders Nordic Wellness guld+ kort 5998 kr. FCB-spelare över 13 år kan lösa detta årskort för endast 1500 kr +100 kr för medlemskort om man inte redan har ett sådant
FCB anser att styrketräning är ett bra komplement till ordinarie träning. Träningen kan t ex bedrivas tillsammans med föräldrar. Många FCB föräldrar tränar t ex redan idag Nordic Wellness Fair Play. Viktigt är dock att träningen i gymmet utförs på ett korrekt sätt och inledningsvis under översikt av en vuxen. Allt för att minimera skaderisken. 
Familjemedlemmar erbjuds också 20 % på årskort Guld+
Årskort +Guld innebär att man kan träna över allt på Nordic Wellness i Sverige. I Malmö finns 15 st Nordic Wellness Gym. 

Beställning av årskort görs direkt på vår hemsida under Gymträning Nordic Wellness
alt. till Caspar Pauckstadt på
caspar.pauckstadt@gmail.com
Anmälan är bindande!
P07: Härlig glöd och fina kombinationer
2019-05-20 12:30
På söndagen tog P07 en ny fin seger mot duktiga Linero. Matchen spelades på Malmö stadion plan 9 och segersiffrorna skrevs till 6-3. 1:a halvlek var inte så bra från FCB då man är lite passiva i pressen och höll i bollen alldeles för länge. Men det rättade till efter vilan och i 2a och 3e halvleken var det total dominans från Bellevue med fina varierande kombinationer med få tillslag och en helt annan glöd. Detta trots att Lineros spelare var både kvicka och tekniska. 
/Coach Tobbe
P2010: Bragdvändning i sista halvleken
2019-05-19 10:58
Bragd: P2010 vände underläge 1-4 till seger 7-1 i sista halvleken
Idag säger vi grattis till Lyon som vann Champions League mot Barcelona för fjärde året i rad. Men tillbaka till bragden, för det är exakt vad det är när vi vänder 4-1 underläge till vinst med 7-4 och det sker i sista halvleken. Klagshamn ville mer än oss och de sprang med hela laget fram och tillbaka vilket gjorde oss sämre. Individuellt är vi hästlängder bättre men nu handlar det om fotboll, lagsporten som vi älskar så mycket. Detta var inte vår bästa match, långt ifrån spelmässigt men vi hade självförtroendet och tron på oss själva. Inför sista halvleken när det står 4-2 byter vi formation till 2-1-3och målen började dundra förbi deras fantastiskt skickliga målvakt. Det var inte mycket till fotboll idag från vår sida men vi krigade på, gav aldrig upp och ibland är det exakt det man behöver göra. Svåraste jobbet är i motvind. Idag vill jag hylla vår fantastiska Felix Ljung som vaktade stolparna. Du höll oss kvar och gav oss chansen vinna matchen. Ett oerhört tack till laget för att ni aldrig slutade tro på er själva. 
Ännu ett tack till de spelarna som visade mod och avgjorde på fasta situationer. 

Med vänlig hälsning, Coach Anass 
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag