Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2019 ett Seniorlag för Herrar, Pojk- och Juniorlag i åldern 7-18 år samt Fotbollsskola för 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige bedriver FCB After School Football. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och Klubbansvarig är Caspar Pauckstadt.
P08: Det osannolika blev sannolikt
2019-08-20 08:19
Ett starkt Bellevue P08 matchade topplaget FC Trelleborg P07 i P12 A serie
Med en rekordstor Bellevueklack bar det under söndagsförmiddagen iväg ner till Vannhögs IP för match mot FC Trelleborg i höstens första seriespel i P12 grupp A (högsta serien i ett år äldre). Efter sommarens högtryck i Åhus beach fotboll samt ett helt makalöst spel i Gothia Cup vill naturligtvis laget visa att formen håller i sig. 

Idag visste coach Tobbe och laget vad som väntade på andra planhalvan. Även klacken hade hört ryktena om detta enormt formstarka och skickliga FC Trelleborg (P07). Det var alltså osannolikt att våra P08:or skulle orka stå emot sådant motstånd.

Båda lagen började bra. Trelleborg tog som väntat kommandot, men Bellevue hade gjort sin hemläxa, och bjöd på fint försvarsspel. Målvakt Börjeson hade mycket att göra, men Bellevue lyckades stå emot i den alltid viktiga inledningen av en match, och kontrade när tillfälle gavs. Men i den tionde matchminuten slog Trelleborg ett hårt snedskott, som studsade olyckligt på Måns, och därmed var 1-0 till hemmalaget ett faktum. Innan första halvleken var till ända hade ytterligare en boll letat sig in i nätmaskorna bakom Börjesson, men humöret var fortsatt gott.

Andra halvlek blev dock lite håglös från båda hållen. Trelleborgs övertag fortsatte, och ställningen var 3-0 när halvleken var slut.

I tredje halvlek kommer Bellevue ut med ny energi, och får till lite mer av sitt fina passningsspel, men målen uteblir. Istället är det Trelleborg som utökar till hela 6-0, bland annat genom en synnerligen "snälldömd" straff. Det är nu som Bellevue visar upp sin kämpaanda och inte ger upp. Det börjar med att en nedtacklad Måns raskt reser sig, slår en lysande passning i djupled till Teodor, som i sin tur gör ett fint inlägg till Denni, som får en tå på bollen, och bollen rullar långsamt, långsamt stolpe in och orkar precis över mållinjen innan den stannar. Upphämtningen hade börjat! Målet blev en vitamininjektion till hela laget, som verkligen förtjänade ett mål efter mycket fint spel. Kort därefter höll Albion sig framme och satte dit ytterligare en boll i nätmaskorna. Bortapubliken jublade, och till och med himlen gladdes, och solen bröt igenom en stund. Bellevue var inte nöjda med detta, utan kom igen i fler anfall, och än en gång satte Albion dit den. Ett resolut skott i högra hörnet gjorde att det nu plötsligt stod 6-3 i stället för 6-0. Med vind i seglen var Bellevue nära att tråckla in ytterligare ett mål en stund senare, i en trasslig situation framför Trelleborgs mål, men denna gång gick det inte, och kort därefter blåste domaren av matchen. Men Bellevue hade visat att man inte viker ner sig mot något lag, och det som på pappret såg ut som en omöjlig uppgift visade sig vara inte helt osannolikt. Och om man räknar bort ett olyckligt självmål och en orättvis straff, så slutade ju matchen faktiskt oavgjort. Nästan.

Som vanligt gör hela laget en strålande insats tillsammans som blandas med individuella prestationer och fin coachning av Tobbe. Inte så konstigt att laget drar storpublik!

Laget: Theodor, Gustav H, Denni, Albion, Gustav B, Måns, Jack, Carl, Viggo, Theo
Coach: Tobbe
Foto & referat: C & J Malmsten
P05: Storseger i P15 premiären
2019-08-20 00:51
Det blev storseger 6-1 i 11-manna premiären hemma mot Harrie P15
På måndagen vi fick se en ny fin uppvisning av P05 när man besegrade Harrie P15 med tennissiffrorna 6-1 på ett soligt Malmö stadion. Med ett urstarkt försvarsspel, blixtrande kombinationsspel och en hel del individuell briljans visade Bellevue att man hittat formen anfallsmässigt och ett spel som imponerande på den stora publiken. 
På topp hade också jättetalangen Elias Ulusoy en stor dag med 4 mål på rad och ett i övrigt imponerande anfallsspel tillsammans med formstarke Hugo Nilsson och Viktor ”duracell” Munther Persson. 
Men det var åter en stark ”laginsats” som var det tongivande i denna match. 
Forza P05
A-laget: Blytung bortaseger mot Bosniska Behar
2019-08-18 21:53
Glada grabbar efter en fin kämpainsats!
Bellevue tog en tung en blytung bortaseger när man på söndagen besegrade Bosniska Behar med 2-4 på Albäcksvallen. Det var toppen mot botten men det var B.B. som tog en tidig ledning med 1-0 och satte därmed press på serieledarna Bellevue. Men Bellevue kom snabbt tillbaka och kvitterade på ett distansskott genom Oliver Kihlberg. Men Bellevue hittade aldrig någon rytm i första halvlek och B.B var ytterst nära att ta ledningen igen på långskott som tog i ribban.
I andra halvlek höjde Bellevue tempot avsevärt. Men B.B. stack upp i en fin kontring och kunde göra 2-1. Bellevue satsade ännu mer framåt och detta medförde att man fick två straffar med sig när Naim Emin och Ossi Khalid sparkades ner i straffområdet. Inbytte kapten Daniel Ramljak förvaltade båda straffarna på bästa sätt och Bellevue kunde ta ledningen. B.B. åkte också på en utvisning och Bellevue kunde rulla ut ett tröttkört B.B.
I matchens sista minut fastställde Ragit Shaqiri slutresultatet till 2-4, vilket gör att Bellevue behåller serieledningen på 10 poäng plus en match tillgodo på serietvåan Bunkeflo.
I nästa omgång ställs man mot just Bunkeflo på hemmaplan.
Forza Bellevue
P05: Seger i premiären av P14 Skåneserie A
2019-08-16 21:40
Glada 05-grabbar efter 2-0 segern mot Ängelholms FF
På fredagkväll var det premiär av P14 Skåneserien A när FC Bellevue P05 gästades av akademilaget Ängelholms FF på stadion plan 9. Serien är den bästa 14-års serien i Skåne men Bellevue hade förberett sig väl och trots man saknade flera spelare pga skador och annat så leverade man en mycket insats och tog en välförtjänt 2-0 vinst. Matchen stod och vägde i två halvlekar men det var Bellevue som bjöd på det finaste spelet och låg bäst i sina positioner. Ängelholm fick mer sina chanser pga av Bellevue slarv i uppspelsfasen, medans Bellevue konstant spelade sig ur svåra situationer med genomtänkt kombinationsspel på kanterna och centralt. 
Matchens store spelare var dock FCBs målvakt Hani Nesajer som stod för ett säkert målvaktspel och magnifika igångsättningar. 
Målen i matchen föll i mitten av 3:e halvlek. 1-0 bredsidade skyttekungen Elias Ulusoy in efter strålande förarbete av kvicksilvret Bilal El Machharawi. 2-0 var ett perfekt ytterkantinlägg av Liam Raic som svepte hela vägen in i bortre burgaveln. 
Segern satte in länge, men den var ytterst välförtjänt då Bellevue hade spelet och 70-30 i målchanser. Matchen dömdes av den duktige domarprofilen Goran Voloder. 
Forza P05!
A-laget: Fortsatt obesegrade och utökad serieledning
2019-08-15 21:49
Hemma mot Anderslöv blev det på onsdagkväll oavgjort 2-2, ett resultat som innebar utökad serieledning med hela 10 poäng, med en match mindre spelad än övriga lag. Bellevue öppnade första 15 minuter med bländande fotboll, men först bjöd man Anderslöv på 0-1 efter en misslyckad rensning som Anderslöv utnyttjade och lyfte bollen in i tom bur i 5:e matchminuten. Men Bellevue hade fått igång ett par spelare i anfallsspelet och på en smart dubbelhörna hittade Emil Vidovic Viktor Kirstein som vackert nickade in Emils precisionsinlägg. Kort efter får Bellevue ett vänsterinkast och man kombinerar sig fram till ett avslut där Oliver Kihlberg med en sträckt vrist skickar in bollen i bortre burgaveln med kanon till 2-1. Bellevue tappar sedan lite av sin fina inledning när Kihlberg tvingas lämna planen med vrickning i 20e minuten. 
I andra halvlek kliver Anderslöv fram i jakten på en kvittering, men
Bellevue spelar smart och vaskar fram många fina lägen, med det är Anderslöv som får ett nytt friläge till skänks i den 60 minuten och kan utjämna till 2-2. Men sista 30 min gick Bellevue för segern och man kom gång efter annan i fina attacker på kanterna och centralt. Kombinationsspelet var verkligen fint och man hade 7-8 jättelägen att avgöra kampen. Men matchen kunde också slutat i förskräckelse när Anderslövs nr 10 kom loss i ett friläge, men skottet flög långt utanför. 
Matchen slutade 2-2 och det innebar art Bellevue fortfarande är laget att slå i Div 6 Sydvästra A. 
Härnäst väntar Bosniska Behar får Trelleborg på söndag 19/8
En vinst där och det börjar luta åt uppflyttning till div 5
Forza Bellevue!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag