Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2019 ett Seniorlag för Herrar, Pojk- och Juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige har man också ”After School Football”. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d fotbollsproffset och UEFA Pro utbildade Caspar Pauckstadt.
A-laget: Matchreferat i Sydsvenskan
2020-08-05 12:41
När klubbar spelar i div 5 och uppåt så omnämns matcherna alltid med små trevliga matchreferat på Sydsvenskans resultatsida. På tisdagkväll spelade FC Bellevue sin första div 5 match någonsin mot SKF Sribja och man omnämndes onsdag den 5 augusti med följande trevliga minireferat på sidan B18.
A-laget: Imponerande premiärseger på gräs
2020-08-04 23:42
Premiärseger: Sribja - FC Bellevue 1-2 (0-0)
Efter en 4 månader lång corona-väntan var det på tisdagkväll så äntligen dags att kicka igång seriespelet för A-laget. Bellevue reste till Lindängen för att möta fjorårets nedflyttade div 4 lag Sribja. En tuff premiär som dessutom skulles spelas på det för Bellevue ovana underlaget naturgräs. Men Bellevue kom ut enormt laddade och man fullständigt körde över Sribja i första halvlek, vilket dock bara resulterade i två mål till 0-2. Första målet kom genom pigge Aman Jafari som hittade ett perfekt vänsterinlägg till en fristående Markus ”SuperMackan” Jönsson som snyggt knoppade in 0-1 vid bakre stolpen. Ett klassmål!
0-2 stod högeranfallaren Aman Jafari själv för när han bröt sig loss i djupled efter en perfekt svepande kross från mittfältaren ”Abbe” Jassim. Men innan målen föll hade Bellevue 4-5 jättelägen att ”döda” matchen, men detta blev missarnas afton för Bellevue som ändå bjöd på propagandafotboll i hela första halvlek. 
Överlägsenheten fortsatte i 2:a halvlek, men hur otroligt det än låter så tilläts Srbija sticka upp i en kontring och göra 1-2 när ca 15 minuter var kvar. Men Bellevue fortsatte skapa enorma möjligheter, inte minst ”Abbe” Jassim’s rungande frispark i kryssribban. Tror inte Sribja-målvakten någonsin sett en så hård frispark!
Matchen slutar 1-2 och Bellevue kan glädjas över 3 välförtjänta poäng i premiären av div 5 Sydvästra. 
Kommande söndag väntar nästa tuffa utmaning för Bellevue mot Linero IF, ett Linero som också gick segrade ur sin premiär mot Croatia med imponerande 4-1
Forza Bellevue! 
Fantastisk avslutning på Ribban Beach
2020-08-04 22:46
Ribban Beach
Det var en otroligt härlig förmiddag på stranden idag tillsammans med några av våra 10or. 
Tanken var att få känna på lite Åhus som tyvärr uteblev i år pga Corona men detta var fantastiskt roligt också. Vissa gick all in och tog sig ett friskt dopp efter turneringen.

Vi tackade även vår unga och fantastiska ledare Abbe för alla träningar denna sommaren. 
Ola och Charlotte föräldrar till vår starka anfallare Felix tog initiativet och ordnade en fin avtackning med lite presenter som alla föräldrar bidragit till. Sist men inte minst riktade vi även ett stort tack till vår team manager Johan som varit och är en del av staben nu. Johans ideella engagemang bidrar otroligt mycket till vår klubb och framförallt till våra p10or. Det är vi tacksamma för och också för alla fina föräldrar vi har i P10. Vilket gäng vi är!!!!

Så här sa Abbe efteråt:
Hej vänner! 
Vill bara säga tack till alla föräldrar och barn för denna underbara sommaren och tack för presenterna, jag uppskattar det väldigt mycket. Det har varit en fin säsong där killarna har utvecklats och att få se föräldrarna engagerade i alla matcher har varit fantastiskt. 
Måste också säga tack till Anass som varit fantastisk att jobba med. Du är alltid positiv och ödmjuk i alla lägen. Tack för ditt stöd i allt kring laget. Nu siktar vi in oss mot höstterminen.  FORZA 2010!!! 

Forza FC Bellevue !!! 

Anass, Abbe & Johan

FC Bellevue P15 | Stekhet offensiv avgjorde mot Höllviken
2020-08-01 22:58
Träningsmatch: FCB P15-BK Höllviken 5-1

När sommaren äntligen kom tillbaka, och det med besked, så snörade FCB P15 återigen på sig dobbskorna för att ta sig an BK Höllviken i en nyttig träningsmatch på hemmaplan. Bortalaget inledde starkast, med hög press, men när den väl effektivt neutraliserats – det kändes aldrig riktigt farligt – så tog vi över kommandot och behöll det i stort sett över hela matchen. Idag var det ett mer balanserat FCB som visade upp sig där samtliga lagdelar var mer synkade och aktiva än i förra helgens batalj i Helsingborg. Vi tog effektivt hand om chanserna när de dök upp och i halvtid hade Höllvikenkeepern redan fått hämta bollen ur maskorna två gånger. En säker defensiv, som vanligt anförd av en aktivt dirigerande Hani mellan stolparna, gav utrymme för ett bollfördelande mittfält centralt och via kanterna, följt av ett kliniskt avslutande anfall. Värmeböljan tog ut sin rätt mot slutet, och de välbehövliga vätskepauserna gav givetvis ett något ryckigare spel i andra halvlek, men generellt gjorde FCB en ytterst stabil insats idag och vår seger blev imponerande 5-1. Laget utvecklas hela tiden och ser onekligen lovande ut inför hösten. Extra kul att debuterande Erik Hultebring Tiritiello fick sätta en pyts, samt att vi fick hälsa Mahdi välkommen tillbaka till klubben/truppen! Nästa helg väntar teambuilding och träningsmatch i Åhus och därefter är det inte långt kvar till seriestart…gåshud.

 

Laget: Adam, Andreas, Billy, Elias S, Elias U, Erik HT, Erik M, Erik N, Hani, Hugo, Kenan, Mahdi, Samuel, Viktor

Coach: Bosse, Ermal

Domare: Goran

Referat: Fredrik

FC Bellevue P15 | En bra värdemätare på Olympia
2020-07-26 19:46

FC Bellevue P15 | En bra värdemätare på Olympia

Industrisemestern fick sig en härlig extrakrydda när FCB P15 idag besteg Olympias klassiska fotbollsmark för att ta sig an Helsingborgs IF i en vänskapsmatch över 2 x 45 minuter. HIFs trupp innehöll några 04:or medan vi luftade både en 06:a och en 07:a, samt saknade några spelare. Matchen var mycket underhållande och generellt välspelad från båda elvorna. Efter en något respektfylld inledning där även vår matchovana lyste igenom så kom FCB gradvis igång med gediget positionsspel och bra kämpaglöd. HIFs försök till genomskärare neutraliserades effektivt av vår försvarslinje och briljante keeper Noa. Halvtidsresultatet 0-0 var rättvist, men efter pausvilan kom hemmalaget ut med ny energi, FCB hamnade snabbt i brygga och via en kvick vänsteromställning kom ledningsmålet för de rödblå ännu en HIF-kontring avgörandet och 1-0 var ett faktum. Vi tar samtidigt med oss en hel del positivt från denna kvalitativa . I takt med att himlen öppnade sig över Rio-Kalles staty och Sundets Pärla så började dock FCB att skapa vassa lägen igen, men inget som hamnade i nätmaskorna tyvärr. Istället fällde ännu en HIF-kontring avgörandet och 2-0 var ett faktum. Vi tar samtidigt med oss en hel del positivt från denna kvalitativa värdemätare och slipar vidare på strategin när det nu snart är dags för helgcamp i Åhus!

 

Laget: Adam, Andreas, Billy, Dante, Elias U, Erik HT, Erik M, Erik N, Hugo, Kenan, Liam, Noa, Oliver, Samuel, Viktor

Coach: Bosse, Ermal, Caspar

Video: Kwame

Referat: Fredrik


BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram