Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2019 ett Seniorlag för Herrar, Pojk- och Juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige har man också ”After School Football”. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d fotbollsproffset Caspar Pauckstadt.
F2011: Fantastisk debut👌🏼☀️👌🏼
2020-03-28 16:05
Vilket underbart F2011 lag FC Bellevue har fått fram
På lördag förmiddag var det, efter 5 månaders träning, äntligen dags för FC Bellevue F2011 att göra sin debut på den riktiga fotbollscenen. Laget samlades kl 10 i vändzonen vid Mellanhedsskolan och man kände redan där spänningen i luften och att det var något stort på gång. Man skulle resa till andra ändan av stan, Rosengård Norra IP, och möta FC Möjligheten i första riktiga matchen någonsin. I flödande solsken äntrade man planen 10:30 och började uppladdningen med en taktisk genomgång och därefter en gedigen uppvärmning. 
Kl 11:00 blåste domaren igång matchen och FC Bellevue öppnade mycket starkt och respektlöst och tryckte tillbaka sina ett år äldre motståndare i FC Möjligheten. Plötsligt stormade FCBs Thomasine Herslow Bergman fram på högerkanten och fyrade av en raket och 0-1 var ett faktum. Kort efter var det lagkapten Jamie Moore som snyggt utökande till 0-2 på ett härligt distansskott. Men duktiga FC Möjligheten svarade omgående och kvitterade med två fina mål till 2-2 och kunde sedan också ta ledningen med 3-2. 
Men Bellevue tjejerna kommer tillbaka och kvitterar till 3-3 och sedan var det jämn kamp i två halvlekar mellan två mycket skickliga lag. 
Men Bellevue, vars spelare var både 1 och 2 år yngre än sina motståndare, orkade inte riktigt hela vägen och i tredje och sista halvleken tappade man lite fokus och FC Möjligheten fick chans att avgöra matchen med ett par fina mål. Men glädjen var ändå på topp i Bellevue- lägret, för detta var en debut med mersmak! Det var fotboll, kamp och underhållning av bästa sort. Tjejerna i Bellevue gav allt och hade ett enastående fint support av föräldrar och fans från sidlinjen, och ivrigt påhejade så kämpandes det mer än någonsin på plan. Man tappade positioner ibland, men vad gjorde det en underbar fotbolldag som denna. 
Nu är man igång på riktigt och det skall bli fantastiskt spännande att följa Belllevues otroligt charmiga bolltrollargäng.
Stort Tack till alla fans vid sidlinjen, tack FC Möjligheten för fint spel och fair play och tack domaren för en jättebra insats....och Stort tack F2011 för en fantastisk debutmatch!!!
Forza F2011!!!!
P08: Imponerande säsongsavslutning mot lokalrivalen
2020-03-28 13:50
På ett soldränkt Mellanhedens IP så var det idag dags att ta farväl av 2019/2020 års upplaga av Skåne Vintermästerskapen som har pågått sedan november månad. Ett tack till BK Höllviken som återigen arrangerat dessa Vintermästerskapen i fin anda.

Dagens motståndare var ”lokalrivalen” LB07 där bägge lagen gärna vill vara först på bollen.

Matchen startade i ett rasande tempo från LB07s sida där passningarna gick som på räls och ett hårt skott placerades precis utanför Bellevuemålet. Bellevue såg närmast stillastående ut. Men, som så många gånger förut så vänder Bellevue på spelet i den femte matchminuten och tar kommando i matchen. Passningarna, väggspelet, snacket mellan killarna och slutligen killarnas placering ute på plan var en fröjd att se. Skotten duggade tätt i LB07:s målområde men tack vare en skicklig målvakt så blev första halvlek mållös.

I andra halvlek kom Bellevue ut med än mer energi och skapade mycket fin fotboll trots ett hårt pressande LB07. I den 35:e minuten dundrar Theo in 1-0 och vilt jubel uppstår!

Inte långt därefter kommer kanske P08:s ”topp 10:s” genomtidernas snyggaste spel ända nere från backlinjen som väggspelade fram till mittfältet som i sin tur väggspelar sig fram till kortlinjen och slår in bollen till Melvin som passar Teo och vips var bollen i mål, 2-0!

Ny pausvila och nytt taktiksnack från coach Tobbe och Esbjörn. Bellevues fortsatte sitt skönspel men när LB sätter full fart framåt och visar upp sitt passningsspel trodde vi nog många att reduceringsmålet skulle komma, men det hela slutade med två rejäla ribbträffar och bollen gick ut. I stället fortsätter det Bellevueska maskineriet sitt snack och bygger ånyo upp ett nytt elegant anfall som resulterar i att 3-0 kan signeras av Theodor. Trots ledningen och att allt kändes bra så smyger sig en vis oro in när LB återigen kommer på högerkanten och lyckas ta sig igenom både mittfält och backar och rundar målvakten och en reducering 3-1 är ett faktum. Men Bellevue var på spelhumör och innan slutsignalen ljöd fick vi alla längs sidlinjen (med väl tilltaget avstånd till varandra) njuta av ytterligare ett lysande framspel av Theo till Melvin och slutligen fick Teo placera bollen i mål och 4-1 skrevs som slutresultat! Hela laget ska ha en fin eloge för det otroligt härliga skönspel som ni skapade tillsammans.

 

När vi nu alla lägger höst- & vintersäsongen bakom oss och blickar fram mot en solig och varm vårsäsong så kan FC Bellevue stolt lansera nästa säsongs vinterkollektion i form av supportermössan (se bild ovan)! Så vänta inte tills rusningen kommer, utan gör som FCB: Ta initiativet, beställ redan nu, och stå välrustad för kommande vinterstormar!

 

Klacken tackar laget och coacherna Tobbe och Esbjörn för en otroligt imponerande match och laget tackade klacken med den sedvanliga segerrusningen på plan! Självklart utan handhållning.

 

Laget: Melvin, Måns, Theodor, Gustav, Enrik, Denni, Oliver, Carl, Teo, Theo, Elliot

Coach: Tobbe & Esbjörn

Foto & referat: C Malmsten

Nyhet: Nya begränsningar för sammankomster
2020-03-27 21:20
Skånes fotbollsförbund släppte i eftermiddag följande information 


FÖRENINGSUTSKICK 2020-03-27

 

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens förslag idag beslutat att sammankomster med mer än 50 personer inte ska hållas tillsvidare. Beslutet gäller från och med söndag 29:e mars. Denna och kommande helg är det planerat att spelas tävlings- och träningsmatcher runt om i Skåne.

Vi vill göra de föreningar som arrangerar match på söndag 29 mars och framöver uppmärksammade på den nya begränsningen om 50 personer. Det är varje arrangerande förenings ansvar att denna begränsning följs.  Med rådande osäkerhet vad beslutet innebär menar vi att man bör fundera på om matcher i nuläget skall genomföras eller ej.

Skånes Fotbollförbunds styrelse följer utvecklingen noggrant och som tidigare meddelats kan nya beslut fattas med anledning av utvecklingen i samhället och när nya rekommendationer och riktlinjer från myndigheter ges. 

Vi uppdaterar fortlöpande via vår hemsida så snart nya beslut eller relevant information finns tillgänglig.

 

Med vänlig hälsning


Skånes Fotbollsförbund

NYHET: Supportermössan har kommit
2020-03-27 17:25
Lagom till FC Bellevue’s 10-års jubileum släpper vi vår ursnygga Supportermössa
Äntligen är den här - FC Bellevue Supportermössa . ”A must have” för varje FCB Supporter!!!

Men tyvärr måste man lägga benen på ryggen för ett säkra denna exklusiva dyrgrip som bara tryckts i 100 ex. 20 st är redan reserverade. Först till kvarn gäller. Obs! Max 3 st per familj.

Pris 250kr/mössa

Meddela på sms 0727-40 90 34 när ni swishat betalning för mössan så reserveras er mössa.  

Swish 123 662 03 63
Skriv namn

Trevlig helg☀️⚽️

/FC Bellevue Supporter Club
            Tillsammans 
Anmälan öppen för FC Bellevue FotbollsCamps 2020
2020-03-26 16:36
Nu är det dags att anmäla sig årets roligaste sommarcamps!

I år firar FC Bellevue FotbollsCamp 10 år! Därför har vi i år två extra spännande sommarcamps med mer tävlingar och priser än någonsin!! 

Vi har full förståelse att den rådande situationen med coronavirusets spridning skapar osäkerhet och ovisshet, men i nuläget är vår förhoppning att kunna genomföra båda våra camps i juni och augusti. På grund av situationen har vi möjliggjort så avbokning kan ske ända fram till den 1 juni med 100 procent återbetalning.

Anmälan görs här på hemsidan


Forza Bellevue!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram