Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
GRATTIS FC BELLEVUE! 10 ÅR DEN 21 SEPTEMBER 2020
FC Bellevue bildades den 21 september 2010. Då kom fyra 10-åriga pojkar på den geniala idén att starta en egen fotbollsklubb. 2020 har Bellevue vuxit till att omfatta ett seniorlag för herrar i div 4, pojk- och juniorlag i åldern 7-18 år samt en stor fotbollsskola för spelare i åldern 5-6 år. FC Bellevue har ca 350 st aktiva pojk- och flickspelare. Som enda fotbollsklubb i Sverige bedriver man ”After School Football”. För spelare upp till 12 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. All träning bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d MFF-proffset och UEFA Pro licensierade tränaren Caspar Pauckstadt.
A-laget: Bellevue klara för spel i division 4
2020-10-25 15:17

Fler bilder (+4) >>

Fotbollssagan FC Bellevue fortsätter uppåt! Det börjar bli en tradition😃👊🏼

På lördagen reste division 5 nykomlingen FC Bellevue till Sjöbo för returmöte i den avgörande  kvalmatchen mot division 4. 

Efter en magisk första match på Mellanhedens IP och seger 6-0 hade man Sjöbo i brygga.

Men Sjöbo hade inte tänkt kasta in handduken och matchen skulle dessutom spelas på naturgräs, ett underlag Bellevue bara spelat på en gång i år. 

En stor sjöbopublik strömmade också in på Sjöbo IP och innan matchstart läste speakern upp laguppställningen för båda lagen. Man fick direkt känslan att mycket stod på spel för båda lagen !

Men Bellevue öppnade samlat och lät aldrig Sjöbo rivstarta in i matchen. Man tog kommandot i matchen och radade upp målchanser i första halvlek, men avsluten ven i och runt målramen eller räddes av Sjöbo’s duktige målvakt. 

I andra halvlek kom till slut det efterlängtade 0-1 målet för Bellevue. En läcker diagonal passning  från ”Ossi” Khalid hittade fram till påpasslige målskytten Luca Barba som styrde in bollen vid bakre stolpen. Målet betydde att Sjöbo nu behövde göra 8 mål för att behålla sin plats i 4:an!!

Sjöbo sprattlade till med en 1-1 kvittering, men Bellevue svarade direkt efter en smart hörnvariant där inhopparen Anass Alil hittade Luca Barba som pricksköt 1-2, vilket också blev slutresultatet i denna avgörande kvalmatch 2.

Bellevue gick därmed segrande ur dubbelmötet med imponerande 8-1. 

När domaren blåste av matchen åkte guldhattarna fram och champagneflaskorna (Pommac) korkades upp och Bellevue drog igång ett rejält firande på innerplan. Bellevue är klara för division 4 - ett bättre avslut på året kan man knappast önska sig på klubbens 10-års jubileum!!

G R A T T I S  B E L L E V U E!!


På kvällen fortsatte firandet på La Grappa inne på Lilla Torg där hela A-truppen på bjöds på en stor segermiddag av huvudsponsorn ADMA Förvaltning AB. Stort tack Adma och stort tack till alla FCB supportar som varit med och lyft laget fram genom fyra tuffa kvalmatcher. 

Forza Tillsammas! 

Forza Division 4!!!

P08: Avslutar imponerande i Invite cup!
2020-10-25 14:20

Fler bilder (+4) >>

Slutspelsgrupp 2, där alla grupptvåor samlades i batalj om placeringarna 5-8 drog igång på lördagen kl 13:20 då Bellevue ställdes mot IF Brommapojkarna P08-3 U. Tobbes taktik var klar: Ingenting skulle släppas igenom försvarsmuren. Taktiken lyckades till fulländning, och matchen slutade 0-0. Stark insats mot duktiga Brommapojkarna. Carl blev utsedd till matchens spelare! Grattis!

 

Kl 19:30 så var det åter dags att äntra planen och då skulle Bellevue möta IFK Haninge. Även i denna match murade Bellevue igen det egna målet, men denna gång såg Melvin och Gustav H till att det blev en stabil vinst med 2-0. Bellevue upp i gruppledning, och denna gång blev Gustav H matchens lirare! Bra slut på dagen!

 

Efter en god natts sömn och rejält frukostintag var det så dags att avsluta cupen. Motståndet hette Segeltorps IF. En vinst hade lett till säker serieledning, men målsnålheten höll i sig, och slutresultatet skrevs till 0-0. Våra ambitiösa killar var nog lite besvikna direkt efter slutsignalen, trots en fantastiskt fin insats i turneringen. Trots att IFK Haninge gick om oss i sista matchen så slutade FC Bellevue på en fin-fin 6:e plats av totalt 16 lag. Vilket gäng - obesegrade och med endast ett insläppt mål på 6 matcher - Skånes stolthet! Inget lag i hela turneringen släppte in färre mål än Bellevue. Vann turneringen gjorde IF Brommapojkarna P08-1 följt av IK Sturehov och tredjeplatsen knep vår lokalrival FC Trelleborg. 

 

Hatten av för LAGET, coacherna Tobbe & Ermal, Max och Yksel, och supporterklacken som alltid funnits tillhands (skjuts till och från hallen, tejpat killarnas fötter, proviantering, värmländska ordvitsar osv). En för alla och alla för en vilket verkligen präglar FC Bellevues P08-lag! Forza P08!


Foto och referat: klacken och hemmapubliken
P08: Lysande insats i grundspelet i Invite cup!
2020-10-24 12:42

Ett morgonpiggt (?) gäng gav sig tidigt på fredagsmorgonen (eller t.o.m. på torsdagen) av mot höstens stora turneringsbegivenhet: Invite Cup i Kristinehamn. 16 lag. 4 grupper. Ett grundspel, och en slutrunda. Förväntningarna var höga men ryktesspridningen i full gång: ”Vasastan BK är i stor sett oslagbara! Detta kommer aldrig att gå!”


14:40 drog det igång för P08. Redan i första matchen ställdes man mot det rysliga Vasastan BK. Och kan man tänka sig: våra skånska kämpar stod sig väl mot det utmålade svåra stockholmsmotståndet. Efter en lite skakig inledning så borstade man av sig resdammet och Melvin dammade in 1-0, vilket också blev slutresultatet. Melvin blev utsedd till matchens lirare. Bättre start gick inte att få.


Rask transport till de trevliga stugorna, som snabbt förvandlades till ”Camp Bellevue”. Lite vila, och sedan var det dags för IK Sturehov. Denna match blev en riktig nagelbitare. Jämn match. Inget av lagen släppte till mycket bakåt. Man förstod att första målet skulle bli viktigt. Allra bäst förstod Jack detta, som på en fin nick forcerade in 1-0 till Bellevue. Men Sturehov hade inte gett upp, och i 34:e minuten kom kvitteringen, och matchen slutade oavgjort.


Andra matchdagen började redan 8:40, så de var upp i ottan igen för killarna. Gårdagens sena kvittering grämde nog lite, men nu var det nya tag och chans till gruppvinst, men också risk för tredjeplats. Mycket stod på spel i denna match mot IFK Sollentuna, och det var spännande och kanske lite morgonsömnigt. Bellevue pressades av Sollentuna, och även om det fanns chanser på båda hållen så såg det skrynkligt ut ibland. Men Fru Fortuna visade sig på sitt bästa humör, liksom för att kompensera Bellevue för det retliga kvitteringsmålet från gårdagen, så belönades killarna idag med ett mål i den absoluta slutsekunden. Suveränt inlägg från Oliver till Melvin och pang i mål. Hatten av även för Theodor, som blev utsedd till matchens spelare.


Så var gruppspelet över. Bellevue var en hårsmån från gruppseger, men slutade tvåa på sämre målskillnad. En jättestark insats, och nu väntar slutspelsgrupp 2, där man möter alla de andra grupptvåorna.


Laget: Kevin, Elliot, Gustav H, Viggo, Teo, Denni, Gustav B, Oliver, Melvin, Theo, Carl, Theodor, Jack, Måns.

Coacher: Tobbe och Ermal

Bilder: Supporterklacken   Referat: C & J Malmsten

P08: Flygande start i Fotboll 24 Invitational
2020-10-23 19:07
Tidigt på fredag morgon begav sig 13 st P08 spelare till Kristinehamn för att delta i Fotboll 24 Invitational U12
Första gruppspelsmatchen spelades redan kl 14:40 på fredagen, så det var bara att skaka av sig resdammet och ta sig an Vasastan BK. Bellevue levererade direkt och vann öppningsmatchen med 1-0. Kl 19:20 väntar IK Sturehov i match 2 och på lördag den tredje och sista gruppspelsmatchen mot IFK Sollentuna kl 08:40. Därefter väntar slutspel i denna högklassiga U12 turnering.

Följ laget på 

Se insta intervju på Fotboll24 med matchens lirare Melvin Dahlner
P05: Bra motstånd i Nationella Ligacupen
2020-10-22 19:00
FC Bellevue P05 har hamnat i en mycket spännande grupp i den Nationella Ligacupen. Ligacupen är en förbereda vintercup inför Nationella serien och finalspelet avgörs i mars 2021.
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Instagram