Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2018 ett Seniorlag för Herrar, Dam U-lag, Pojk- och Juniorlag i åldern 7-18 år samt Fotbollsskola för 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige bedriver FCB After School Football. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP.
DM 2019: Spännande lottning för A-lag och P05 i DM
2019-03-20 12:10
Bellevue’s två DM-lag i slutspel
Skåneboll har nu verkställt lottningen för slutspelet i DM.
Bellevue har med 2 lag, A-laget och P14 (P05).
Lottningen sändes ”live” på skånebolls hemsida och kan ses i repris på www.skaneboll.se
A-laget lottades mot div 6 laget Asmundtorp IF och 
P14 (P05) lottades mot Fortuna FF från Helsingborg.
Båda matcherna skall spelas senast den 31/3 och båda Bellevue lagen fick hemmaplan i lottningen. 

P2010: Strålande positionsspel mot ett år äldre
2019-03-17 21:15
Matchen mot Vellinge startade vi riktigt bra och höll våra positioner i ca 10-15 min. Vi flyttade hela laget där bollen var och inget glapp fanns mellan backlinjen och den offensiva trion. Detta har vi tränat på och det är kul att se även om det inte höll hela matchen ut. Sista halvleken gasade vi på rejält och tryckte tillbaka motståndarna. Vi låg högt upp med laget o kunde vinna bollen på motståndarens planhalva vilket resulterade i 8-9 chanser, varav en ribbträff. Vellinge hade en väldigt bra målvakt som limmade varenda boll, förutom Kians kanonkula med utsidan strax utanför straffområdet. Det tackar vi för. 7-1 slutade matchen, men man är sjukt stolt över att pojkarna kan ta instruktioner och praktisera dom. Mycket bra kämpat alla på plan och utanför plan. 
/Coach Anass
P05: Vidare till P14 slutspel DM
2019-03-17 16:49
På söndagseftermiddag reste Bellevue till Staffansvallen för match mot Staffanstorp United i P14 DM. Båda lagen kom till denna gruppfinal med två segrar i bagaget. Klart var redan att båda lagen var vidare i DM, nu skulle bara gruppsegrare koras.
Bellevue vann slantsinglingen och kunde välja medvind i första halvlek. I den starka vinden skapade Bellevue ett konstant tryck mot Staffanstorps mål och det var ett smärre under att Bellevue inte lyckades få in bollen i mål i den starka medvinden och de guldlägen man vaskade fram. 
I den andra halvleken fick man betala för sina missar för då gjorde Staffanstorp 4 mål på knappt 15 min! I slutet av andra halvlek lyckas dock Bellevue till slut spräcka nollan och göra 4-1 genom Hugo Nilsson och kort efter satt även 4-2 genom Liam Raic. Det blev startskottet på en jakt i den 3:e halvleken. Men först fick Staffanstorp kontra in 5-2. Sedan distansskott FCB-backen Dante Bergman Olsen in 5-3 och kort efter chippar Elias Ulusoy elegant in 5-4 men då var det bara 3 minuter kvar av matchen. Bellevue hade gärna spelat ytterligare en kvart för då hade man sannolikt fullbordat drömvändningen. Men Staffanstorp lyckades stå emot mot Bellevues slutforcering och jublade stort när slutsignalen ljöd och man vunnit med 5-4. 
Läxan för Bellevue’s duktiga P05 denna dag blir att inte försätta sig i en sådan uppförsbacke med 4 mål i baken på en kvart och sedan förstås sätta fler av sina lägen. Det positiva är dock att man tar sig till många fina mållägen, men idag stämde inte alls avsluten. Men Bellevue är vidare till slutspel som grupptvåa. Onsdag den 20/3 är det lottning till 16-dels final som spelas söndag den 31/3. Då lär man också ha tillbaka 6 spelare som
saknades till denna match. 
Vamos Bellevue!

P07: Bra match mot Oxie
2019-03-17 11:57
På söndagförmiddag bjöds det på en härlig kamp mellan två mycket duktiga 07 lag på Malmö Stadion, plan 10. Bellvue gästades av Oxie och det blev en kamp om bollen i precis varenda duell. En riktig kvalitetsmatch! Bellevue skapade mängder av målchanser men Oxie stod för skärpan i avsluten och kunde gå fram till ledning 0-1 i första halvlek. Bellevue som testade ett nytt spelsystem hittade emellanåt ett riktigt fint passningsspel upp i banan. Bellevue’s två backar Isak Dimovski och Calle Alerstam imponerade stort med brytningssäkert spel och bra och varierade uppspel. Men Bellevue som lag var lite för passiva kring eget straffområde och Oxie tilläts rulla in 3 bollar till 0-4. Men Bellevue hade ingen som helst tanke på att slå av på takten. Man klev fram och tryckte tillbaka Oxie i sista halvleken och tillslut kom också den efterlängtade kvitteringen till 1-4 genom Calle Alerstam som hoppade in som anfallare. Calle gav Bellevue en bra aggresivitet i anfallspelet med sin löpviljan och förmåga att hålla fast bollen på topp och komma till avslut. 
Men Oxie gick segrande ur striden med 1-4, 
men hade Bellevue fått fortsätta en halvlek till så hade det varit kul att se hur matchen hade slutat. 
Mycket bra genomförd match P07!
Forza Bellevue!!

A-laget: Gruppetta efter tre raka segrar i DM
2019-03-17 08:31
DM: Bellevue - Askeröd 2-1 (1-0)
På lördageftermiddag spelade Bellevue gruppfinal i DM mot div 6-laget Askeröd. Bellevue dominerade stort under hela första halvlek och skapade ett 10-tal heta lägen men man lyckades bara få in ett mål. 1-0 målet gjordes av den pålitlige målskytten ”Ossi” Khalid som samtidigt som han rullade in bollen i tom bur sträckte sig olyckligt i baksidan av låret och fick kliva av banan. Vi hoppas sträckningen är av den lindrigare arten då kvartsfinal i MM väntar redan nästa helg. 
Men Bellevue fortsatte dominera i 2:a halvlek och i 70:e minuten kunde den andre pålitlige målskytten Oliver Kihlberg snurra upp några Askeröd backar och dundra in 2-0.
Men Askeröd gav inte upp, man hade ett ess i rockärmens i den forne TFF-skyttekungen Fredrik Jensen, som
öste in mål i allsvenskan. 
Han började på bänken, kom in som back och skickades slutligen upp som anfallare och där han direkt blev ett hot. Med 10 minuter kvar av matchen nickade spänstige Jensen in 2-1 och hade sedan ytterligare ett läge men missade. Bellevue vaskade också fram fina lägen och man borde stängt matchen långt innan det blev match sista 10 minuter. Sista stora chansen i matchen fick 15-årige talangen Max Bergholm som fint löpte sig fri i djupled men avslutet rullade precis utanför. Men Bellevue vinner matchen med 2-1 och blev därmed gruppetta med full pott. Tre matcher tre segrar. Den 31/3 väntar nu en spännande 16-dels final i DM, och redan nästa helg väntar lördag den 23/3 kvartsfinal i MM mot storsatsande div 4 laget Rosengårds FF och den 6/4 är det seriepremiär. Spännande tider väntar FCBs A-lag 
Forza Bellevue!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag