Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Football Club Bellevue
BLI MEDLEM
Välkomna till FC Bellevue
FC Bellevue bildades år 2010 och har 2018 ett Seniorlag för Herrar, Dam U-lag, Pojk- och Juniorlag i åldern 7-18 år samt Fotbollsskola för 5-6 år. FC Bellevue har 350+ aktiva spelare. Som enda klubb i Sverige bedriver FCB After School Football. För spelare upp till 13 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. Träningarna bedrivs på Mellanhedens IP.
Happy Valentine!
2019-02-14 10:26
FC Bellevue önskar alla en fin Alla Hjärtans Dag!
 
A-laget: Gruppetta i MM efter 5-1 seger mot Bunkeflo
2019-02-13 21:53
FCBs A-lag imponerade i 5-1 segern mot Bunkeflo FF på hemmaarenan Mellanhedens IP
På onsdagkväll visade Bellevue att man har ett mycket  spännande ”A-lag” på gång. I sista gruppspelsmatchen i MM mot kommande seriemotståndaren Bunkeflo FF visade Bellevue att man blir att räkna med på allvar i år. Trots man saknade några spelare pga av sjukdom och spelade med utespelare i mål så var  det total dominans från början till slut. 
1-0 kom efter 15 min när lagkapten Daniel Ramljak hittade en perfekt djupledsboll till speedkulan Oliver Kihlberg som fri med målvakten behärskat satte 1-0. Vid 2-0 var det Ossi Khalid show nere vid kortlinjen och Kihlberg kunde stöta in Ossi’s pass till 2-0 framför mål.
Bunkeflo fick en gratisbiljett in i matchen i första halvlek efter att ha fått en indirekt frispark i straffområdet där man reducerade till 2-1. Men Bellevue fortsatte metodiskt rulla boll i andra halvlek och till slut kom man igen igenom centralt för 3-1 genom Ragit Shaqiri. Sitt 3:e för dagen, och därmed årets första hattrick, gjorde 18-årige jättetalangen Oliver Kihlberg när han sprintade ifrån sina backar från halva plan och distinkt rullade in 4-1. Bellevue avslutade målgörandet med ännu ett brilliansnummer av ”Ossi” Khalid när han trampade loss från halva plan och körde slalom mellan Bunkeflo’s spelare innan han satte dit 5-1. Bellevue  levererade ytterligare ett styrkebesked. Man har satt ett ramstarkt försvar och framåt har man en blixtrande trio som denna dag stod för alla 5 målen. Bellevue är nu klara för slutspel i MM.
Vem man lottas mot i MM-kvartsfinal vet vi först om några dagar. 
Kvartsfinalen spelas v11 (15-17 mars)
Vamos Bellevue!
A-laget: Styrkebesked av ett sjukdomsdrabbat Bellevue
2019-02-10 20:57
Bellevue A imponerade med endast 12 spelare
På söndagen spelade Bellevue match 3 i MM mot sin kommande seriemotståndaren Lindeborgs FF. Bellevue drabbades på matchdagen av ett 5-manna bortfall pga av sjukdom och man var således bara 11 spelare när domaren blåste igång kampen. Bellevue möblerade om i sin normala uppställning och fick faktiskt ihop en ny spännande uppställning, även om man tvingades ställa en utespelare i mål. Inom loppet av 5 minuter hade man ryckt åt sig en tvåmålsledning. Först revs speedkulan Oliver Kihlberg ned i straffområdet och kapten Daniel Ramljak satte straffen säkert i mål till 0-1. 3 minuter senare kommer Bellevue i ett mycket fint högeranfall där alla tror att Viktor Kirstein skall frispela Kihlberg i mitten, men Kirsten går på ett överraskande avslut och sätter själv snyggt 0-2
Men sedan reducerar Lindeborg på en distansfrispark och kort efter kvitterar man även till 2-2. Därefter får Lindeborg en hörna som seglar direkt in i mål till 3-2. Men Bellevue ser hela tiden farliga ut i sitt rappa anfallsspel med trion Mumme-Kihlberg-Shaqiri.
I andra halvlek spelar Bellevue med ett större lugn och man rullar ut Lindeborg. Kvitteringen kom också till slut när Kihlberg igen revs ner i straffområdet och kapten Ramljak säkert rullade in sin andra straff för dagen till 3-3. Bellevue kommer sedan i den ena anfallsvågen efter den andra och Lindeborg får tacka sin duktige målvakt att man lyckades hålla undan mot FCBs avslutande offensiv. Med hjälp av stolpar och benparader vid frilägen lyckades Lindeborg hänga kvar i matchen som slutade oavgjort 3-3. Hatten av för ett sjukdomsdrabbat Bellevue som dominerade stort mot Lindeborg när man hittade lugnet i sitt spel i 2:a halvlek.
Forza Bellevue!

P08: Laddade mot lokalrivalen
2019-02-10 19:19
Ingen vila ingen ro...Efter gårdagens långa dag i Viffecupen var man dagen efter ute och kämpade på Brovallen för match utomhus
Efter gårdagens fina spel i Viffecupen i Vellinge, så var det idag dags för ytterligare en match i Skåne-VM. Ja, det är inte bara Åre som kan glänsa med VM i dagarna. Här nere vid Brofästet var det minst lika mycket fart och fläkt, ehuru plattare och mindre snö.

Matchen började strålande för bägge lagen med bra press och fin-fina passningar dom satt som en smäck. I den 18:e matchminuten kommer LB 07 loss och trycker dit 1-0. Efter första pausvilan kommer det Bellevueska maskineriet ut med nya krafter och vill visa att vi är minsann inte sämre. Gustav H kvitterade snabbt med en mycket stilsäker bicycleta som går rakt i mål till 1-1! Nu hade Bellevue skaffat sig läget de ville ha, trots ett mycket tufft motstånd. Målvakterna Börjeson/Enrik var i form, ”muren” var vaken, skotten på mål från mittfält och anfallare avlöste varandra men marginalerna var inte på vår sida. 
I stället vände spelet och LB 07 kunde återigen ta ledningen till 2-1 i medvinden, innan sista pausvilan.
I tredje halvlek var det fortsatt jämt och spännande, men till slut drabbades killarna av två snöpliga och oturliga baklängesmål. Kanske var det åldern som trots allt tog ut sin rätt, då ju FC Bellevue spelar i den svåra gruppen för P07 och som så många gånger tidigare är motståndarna mer en två huvuden högre. Men det var en riktigt bra match mellan två bra lag, och det gav mersmak inför den stundande vårsäsongen som vi väl alla går och väntar på nu. 
Slutresultatet skrevs till 4-1. Klacken tackar laget och coach Tobbe för väl genomförd match samt varandra för god stämning vid sidlinjen! 

Laget: Uka, Timeo, Gustav H, Alvar, Theodor, Gustav B, Måns, Viggo, Carl, Jack
Coach: Tobbe
Foto & referat: C & J Malmsten
P07: Intensivt och jämt mot Kulladal
2019-02-10 16:34
Team P07 på Kulladals IP
På söndagmorgon var det bortamöte för P07 mot Kulladal, en match som alltid bjuder på jämn och spännande underhållning. Så även denna dag. Belllevue startade bäst och radade upp målchanser, men Kulladal redde ut situationen i första halvlek. I en svängig andra halvlek vaskade Kulladal också fram flera farligheter, men båda lagens målvakter storspelade och nollan var intakt inför 3:e halvleken. Men i 3:e halvlek kom till slut målen. Kulladal tog ledningen med 1-0 och kort efter kvitterade Bellevue på en läcker frispark av Henry Palvén. Sedan stod matchen och vägde, där Bellevue hade ett friläge och en i ribban. Men under de sista 5 minuterna kunde Kulladal peta in två returer till 2-1 och minuten senare även 3-1.
En tung match att förlora, där inget lag var förtjänt av en förlust. 
Båda lagen skall istället ha cred för en mycket välspelad och bra match, där båda målvakterna (i FCB Ivar Säven) stod i fokus med flertalet avancerade räddningar och fint spel med fötterna.
Vamos P07!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag