A-laget: Finaldrömmen i MM sprack i 60:e minuten
2018-04-12 08:40
Unga FC Bellevue spände bågen i semifinalen mot div 2-laget IFK Malmö
FC Bellevue´s dröm om en finalplats i MalmöMästerskapet (MM) sprack in den 60:e minuten. I semifinalen mot div 2 laget IFK Malmö fick Bellevue tyngsta möjliga start med 3 mål emot sig inom första halvtimmen. FCB hade stora problem med IFKs kantspel från vänster. Först kom ett inlägg som resulterade i en volley direkt i mål. Sedan utmanade IFKs bäste spelare för dagen, Noor Zadran, från vänsterkanten och fick lov att vika in i straffområdet och placera bollen stenhårt i bortre krysset. Sedan kom ytterligare ett anfall från vänster som avslutades med en volleykanon som borrade sig upp i andra krysset. Tre oerhört vackra mål. Men Bellevue hade förberett sig mentalt att inte nedslås om man fick 2-3 mål emot sig i första halvlek. IFK spelade dessutom med en kraftig medvind i ryggen i första halvlek vilket också satte sin prägel på inledningen. Efter 3-0 målet agerade dock FCBs tränare och gjorde 4 positionsbyten, och plötsligt fick man tag i matchen. Vindsnabbe Aman Jafari (18 år) gick ut på högerkanten och bromsade upp IFKs vänsterkant, urstarke Oliver Kihlberg (17 år) flyttade in centralt på och gav stabilitet åt mittfältet, "Ossi" Khalid (18 år) flyttade ut på vänsterkanten och fick mer spelrum att hämta upp bollar och ta fart och kvicksilvret Qedda Selmani (24 år) intog en central anfallspositionen och blev ett hot i djupled. Bellevue tog över matchen sista 15 minuterna och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. I den 35e minuten kom också den välförtjänta kvitteringen. "Ossi" drog upp ett anfall och hittade "Qedda" i djupled på vänsterkanten, "Qedda" dribblade sig fri och chippade in en perfekt boll mot bakre stolpen där nyförvärvet Viktor Kirstein kunde nicka in 3-1. Målet lyfte FCB och man satsade frisk framåt och det var bud på fler mål, men 3-1 stod sig halvleken ut.

FCB unga lag fick jobba extremt hårt för att hålla matchen i liv mot ett lag som hade ett mycket högre tempo i kroppen och där flera av spelarna är halvproffs. IFK tog också matchen på fullaste allvar och mönstra sitt absolut bäst lag genom hela matchen. IFKs mycket sympatiske tränare Nils-Erik "Nisse Bagare" Persson berättade också att laget tränat 5 dagar i veckan under hela försäsongen och han kände att IFK i år var redo inta plats nr 2 Malmöfotbollen och utmana om uppflyttning till div 1.

Men div 6 laget Bellevue hade fått vittring efter 3-1 målet och med vinden i ryggen spände man bågen och satte direkt hög press på IFK i andra halvlek. IFK fick stora problem med sina uppspel och första 15 minuterna tillhörde igen Bellevue, och det var ytterst nära att man 17-årige Oliver Kihlberg tryckt in 3-2 målet och skänkt MM-semifinalen hopp om en drömvändning likt Roma´s i Champions Leauge. Men IFK hade för mycket kvalitet i laget och FCB orkade inte står emot. I 60e min dödade IFK matchen när man kontrade in 4-1. Luften gick helt ur FC Bellevue och sista 25-30 min kunde IFK spela ut fullständigt och bjöd på ytterligare några klassmål. Bl a en stenhård frispark rakt upp i krysset och en cykelspark. Slutresultat stannade vid hela 10-1, med fyra mål som trillade in sista 10 min. Men Bellevue spände bågen, visade mod, tog chansen att mäta sig mot ett tempo-starkt div 2 lag. Bellevue backade aldrig hem och parkerade bussen, utan man stod högt upp med backlinjen, klev fram i banan, men fyra divisioners skillnad tog till slut ut sin rätt och FC Bellevue gratulerar IFK Malmö till segern och finalplatsen i MM.

MM-semifinalen i all ära, en enormt kul och lärorik upplevelse, men nu gäller det för Bellevue att ladda om inför lördagens mycket viktigare seriematch mot Lindeborgs FF. Matchen spelas på Lindeborgs IP, konstgräs kl 15:00