SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

FC Bellevue P05
Säsongen 2020
Spelare födda 2005
Träning: Tisdag & Torsdag 17:00-18:30
Plats: Mellanhedens IP
Huvudtränare: Bo Augustsson 
Ass tränare: Ermal Kera
Seriespel: P15 Skåne A
P05: 3-week preseason traningprogram
2020-07-02 17:44

Bra tufft motstånd i derbyt!
2020-05-22 10:07

FC Bellevue P15 | Olympiska Spelen på Lindängen

Något otippat stod idag Lindängen som ny arrangör av Sommar-OS sedan spelen i Tokyo nyligen ställts in. I stekande sol, Kristi Himmelsfärdsdagen kallades förr ”Barärmsdagen” då den sågs som årets första sommardag, möttes där nämligen BK Olympic och FCB i en träningsmatch för fjunmustaschprydda 15-åringar. Att döma av mängden gummigranulat på plastgräset är hemmaföreningens ekonomi uppenbarligen god – kilovis av dessa ploppar återfinns ikväll på hallgolv och i dammsugarpåsar i minst 22 malmöitiska hem… Det bjöds på veritabel fotbollspropaganda, framförallt i 1:a halvlek, då de båda spelskickliga lagen visade högt bolltempo och synnerligen moget spel, den bästa värdemätaren för oss på länge! Vänskapen lagen emellan, många av killarna känner varann som tidigare skol- och lagkamrater, sattes tillfälligt åt sidan och det small stundtals rejält (men schysst) i närkamperna – trots finsk sisu fick exempelvis vår anfallare Elias S utgå efter en otäck huvudskada. Planens gigant var FCB-keepern Hani som med smittsam duracellkaninenergi gjorde avtryck från såväl 11 meter (satte en dubbelstraff, så vacker att han fick slå om den) som mållinjen (flera grymma reflexräddningar). I 2:a halvlek var dock hemmalaget lite hungrigare och vann de flesta dueller samtidigt som våra senaste tunga fyspass satt i benen. Efter en inslagen skottretur (passivt försvarsspel) och ett vackert otagbart vriststräckt långskott i krysset (som gjorde skäl för namnen ”Kristi Flygare” respektive ”Kryssti Himmelsfärd”) blev slutresultatet rättvisa 2-1 och gudarna på berget Olympos var överlyckliga.

Text Fredrik Meuller.

Vi  finns på insta fcbellevuep05utveckling 

 

Laget: Adam, Andreas, Bilal, Billy, Elias S, Elias U, Erik M, Hani, Hugo, Kenan, Liam P, Liam R, Marko, Samuel, Viktor

Ifk Simrishamn vs FCBellevue 0-5
2020-05-17 17:54
Hani och company väntar på mat efter match.

FC Bellevue P15 | Seier’n er vår!

”Syttende mai” är som bekant Norges nationaldag, men istället för att besöka vårt grannland i väst tog FCB P15 idag lusekoftan på och körde E65:an i rakt motsatt riktning för en bortamatch mot IFK Simrishamn på sydostkusten. Bortom de böljande guldgula rapsfälten fann vi vårt Shangri-La i form av en sällan skådad fin naturgräsplan, ansad med Österlensk kärlek sedan vikingatiden. Ur högtalarna strömmade den lokala hiten ”Vida och Blå”, syftandes på hemmaställets färger, och publiken andades hopp i den kraftiga sidvinden. Men melodin hjälpte föga för redan i matchinledningen tog FCB tag i storseglet och snart var Simrishamns spel bokstavligen som bortblåst. Vårt mittfälts rörlighet och vår effektiva djupledsoffensiv, där samtliga tre anfallare uppvisade kliniska avslut, gjorde matchen till en ”kul-ing” för oss och på anslagstavlan kunde man efter 80 minuter utläsa hela 5-0 (3-0 i halvtid). Dagens lagerkrona delas ut till den av Amiral Hani ledda defensiven där backarnas utomordentliga positionering skapade en öde ö bakåt – mittback Kruuse har därför nu fått smeknamnet ”Robinson”! På hemvägen bjöds det traditionsenligt på flott(ig) sponsormiddag på Ystads McDonalds. En mycket fin (seger)gest av fastighetsbolaget EROOM och praktikanten bakom disken (”Nyburgare”, göteborgshumor) drog lite extra på smilbanden när tvåmålsskytt Elias Ulusoy dagen till ära beställde en Happy Meal, vad annars.

 

Laget: Adam, Andreas, Billy, Elias S, Elias U, Erik M, Erik N, Hani, Hugo, Kenan, Liam P, Liam R, Samuel, Viktor

Coach: Esbjörn

Foto & referat: Fredrik. vi finns på instagram fcbellevuep05utveckling 

FCB vs TFF 4-0 (3-0)
2020-05-08 22:42
Inget andrum för våra motståndare. Idag var vi ett par nr större

FC Bellevue P15 | Blåljusen släcktes snabbt

Det låg något förväntansfullt och revanschlystet i den varma och syréndoftande försommarluften denna fredagskväll. När arbetsveckan tagit slut och de flesta i vårt avlånga land bänkat sig i soffan framför Kulturnyheterna eller KENO-dragningen från Visby så byggde FCB P15 upp en egen ringmur av självförtroende på hemmaplan. Ur Mellanhedens alla hörn och skrymslen och vrår vällde det ut fotbolltörstande åskådare i alla åldrar – här vankades det stordåd mellan två spelskickliga elvor! Samtidigt, på E6:an i norrgående, hördes ett stegrande muller från plastgräsdobbar mot asfalten – TFF, ”Söderslätts Stolthet”, var på väg och idag hade ”Vikingarna från Trelleborgen” ätit taggtråd istället för sedvanlig potatis till frukost! Bataljen visade sig bjuda på en hel del ögongodis, framförallt från FCBs sida, vars hormonstinna tonåringar ånyo visade prov på synnerligen moget spel. Det utskrivna receptet av hög press på bollhållaren i kombo med en pannbensfylld inställning gav oss en 4-0 seger med MER-smak. Idag var det laget som åkte kollektiv trafik från egen målvakt till TFFs nätmaskor. Inte ens Malmöpolisens piketstyrka (i pikétröjor, förstås), som oväntat dök upp i andra halvlek, kunde hejda vår frejdiga offensiv och de ”blå ljusen” släcktes snabbt, bokstavligen. Vi fick uppleva en underbar afton och när pågarna ikväll somnar över sina PS4-konsoller så ekar Ted Gärdestads ”Oh, vilken härlig dag” i deras huvuden.

 

Laget: Adam, Andreas, Billy, Dante, Elias U, Erik M, Hani, Hugo, Kenan, Liam P, Liam R, Marko, Samuel, Svante, Viktor.  Vi finns på insta fcbellevuep05utveckling 

Dubbelmöte Lödde IK
2020-05-03 21:06
Vacker dag för fotboll🌞🌞🌞

FC Bellevue P15 | Déjà vu i Löddeköpinge

Säg ”Bollvägen” eller ”Tolvans IP” till en spelare bland FCBs 05:or och de får liksom något stelt i blicken. Denna adress som huserar IF Lödde har varit skådeplats för ett antal berömda gladiatorbataljer lagen emellan under årens lopp – matcher som det än idag pratas om i vimpelprydda klubbstugor och linimentindränkta omklädningsrum runtom i landets södra delar. Likt Muhammad Alis ”Rumble in the jungle” och ”Thrilla in Manilla” har de etsat sig fast på näthinnan som holmgångar av historiska mått. Denna helg var det dags igen, dessutom i ett dubbelmöte då såväl Skåneserie A som Sydvästra A skulle avhandlas. I Match numero uno kunde publiken, bakom dubbla (!) stängsel och diverse lyftkranshöga almträd, långt där borta skönja en plan och 22 unga män som i större delen av 80 minuter utövade ett ställningskrig som trots närheten till 1 maj inte demonstrerade något vidare skönspel. Tyvärr kom inte FCB upp i sedvanlig hög nivå – med en alltför hög felprocent och en ganska håglös inställning vinner man inga matcher och hemmalaget kunde inkassera en relativt komfortabel 3-0 seger (0-0 i halvtid). Fotbollsklyschan ”det går inte att bara ställa in skorna” är faktiskt passande.

 

***

 

Bara att bryta ihop och komma igen för ett dygn senare var det dags för retur. Flertalet föräldrar mindes filmen ”Måndag hela veckan” (eng. ”Groundhog Day”) då de fick en känsla av att ha varit på exakt samma plats bara en kort stund innan… I Match #2 var det ett revanschlystet gäng ”drakar” som nu blivit av med sina ”demoner” för att på ett helt annat sätt stå upp och fightas i närkamperna. Till slut blev det en pinne till den uteblivna majbrasan i form av oavgjorda och rättvisa resultatet 1-1. Hatten av för IF Lödde som med en bred trupp återigen visade att de hör hemma i fotbollens finrum. Hos FCB ger vi en extra eloge till unge Erik Nilsson som i sin ”debut” visade prov på synnerligen moget och uppoffrande spel (storebror Hugo gjorde dessutom dagens enda mål)!

 

Laget: Adam, Andreas, Billy, Dante, Elias S, Elias U, Erik M, Erik N, Hani, Hugo, Kenan, Kevin, Liam P, Liam R, Samuel, Svante, Viktor

 
Instagram