Team manager & Fysiolog: Johan Åström 0768-990924

Följ oss på Instagram: fcbellevue2010

Det är i motgång som det behövs mod och styrka
2020-05-17 15:45
P2010 stjärnor
När det går som på räls så är vi glada, föräldrarna glada och framförallt är barnen glada. Det är ju så det ska vara hela tiden tänker de flesta av oss men det är ju inte verkligheten, inte sant? Skulle allt vara enkelt och bra hela tiden så hade vi inte utvecklats i det vi gör på jobbet, hemmet, företaget  och samma sak gäller på fotbollsplanen. En förlust är alltid ett tillfälle att ta ett steg tillbaka, fundera på vad vi hade kunnat göra bättre och jobba på det stenhårt till nästa match. Det är så man skapar vinnare. "Aldrig ska vi vara rädda för förlust för då kan vi aldrig vinna" är ett citat av vår P05 tränare Esbjörn som jag gillar starkt.

Lag1 skulle möta Hörs IF här hemma lördag förmiddag men tyvärr ställde dom in i sista stund då de saknade många spelare. Vi försökte ersätta med andra matcher men tyvärr var vi lite sent ute. Men det tar vi igen.

I lördags lirade lag2 mot ett år äldre Staffanstorp som briljerade stort. Motståndet var för tufft men vi spelade inte vår bästa match heller. Vi kom inte upp i nivå vilket hade kunnat reducera siffrorna en aning. 11-0 var som en käftsmäll och framförallt sved det att vi gick mållösa. Det är inget att hänga läpp över egentligen för det var ingen jämn matchning men absolut ska vi ta lärdom av våra misstag på planen ändå, för visst har vi mött äldre lag som är lika bra och spelat minst lika eller till och med vunnit? En eloge till vår backstjärna Kian som klev fram med sina ledaregenskaper och peppade laget hela tiden att fortsätta kämpa. Bra kämpat boys och kom ihåg att det är motvind som vi utvecklas bäst och det är också en otroligt bra mentalträning. Gäller att gå vidare.

Truppen: Hjalmar, Kian, Arvid S,Peder, Elis (G), Axel V, Phillippos, Axel K och Johannes.

Idag söndag spelade lag3 match borta mot duktiga Svedala som haft och har en kanon säsong. Svedala har inte haft någon förlust sen mitten på Skåne VM men tyvärr tog det stopp idag. FC Bellevue startade starkt med ett briljant, lugnt och säkert passningspel. Frans öppnade upp målprotokollet när han 2 gånger om provar att skjuta från sin vänsterkant och med lite tur glider bollen förbi målvakten sedan rullade det på bra för drakarna. 4-0 i första halvleken och hemmalaget fick sätta in en åttonde spelare inför andra men tyvärr hjälpte det föga. Fc Bellevue fortsatte att producera fint spel på alla positioner. Stark backlinje idag med Frans Arvid E och Kian underlättade för vårt vassa mittfält Mille Carl Arvid Elias och Peder som väggade sig fram och turades om att assistera varandra till målen.
Dagens snyggade mål idag bjöd Carl på med en stenhård nick på en otroligt vacker hörna av ingen mindre än Frans. Vi vill egentligen hitta olika korta varianter på marken men vi visar att vi är där och nuddar lite grann vad gäller nickar och precision. Återigen får vi beröm av motståndet som uttrycker att de vill spela som oss.
 -Tack för lektionen, säger Svedala. -Varsågoda, säger vi!!
Svedala var absolut en bra matchning då de hade bra lirare men idag var vi lite bättre och vassare framför mål, måste också tillägga att deras målvakt hade mycket otur idag då vinden ställde till det en hel del men vinden var till bådas nackdel och vår fantastiska målvakt Elton kom segrande ur vindduellen.

Truppen: Elton (G), Carl, Kian, Peder, Maximilian, Arvid S, Elias, Arvid E och Frans (C).

Forza FC Bellevue !!!!

Fina soloprestationer mot Genarp
2019-08-18 21:41
I lördags dök motståndarlaget Anderslöv inte upp för att möta våra spelsugna 10or. Våra underbara killar hängde inte läpp länge, utan delade upp sig i två lag och lirade mot varandra under Georges (Philippos pappas) ledning.
George kommer att hjälpa till med kidsen både under träning och match när han kan. Välkommen George!

Idag dök motståndarlaget Genarp upp och vilken kamp vi fick se.
Efter bara några minuter in i första halvleken öppnar Maximilian upp målprotokollet med ett fantastiskt solomål. kort därefter vill Alexander N inte vara sämre och på en hörna dundrar han in bollen som målvakten inte orkar hålla i och vi jublar när vi ser att bollen är över linjen. I andra halvleken svarar Arvid S med  kanonskott från högersidan in i mål 2 gånger om och slutligen krigade även Philippos till sig ett mål. Vi skapade lägen hela tiden och det hade kunnat blivit fler mål. Vi bjöd även Genarp på 2 mål som tack för att de kom ;)
5-2 till FC Bellevue.

Analysen är mycket enmansshow under matchen vilket är kul att se men fotboll är en lagsport och utvecklingen att spela som ett lag sker sakta men säkert.

Ett stort tack till Genarp för lånet av grönt som är nytt för i år. Grönt kort delar man ut när matchen är slut. Respektive ledare väljer en spelare från motståndarlaget som spelat ärligt och sjysst, respekterat domaren samt motståndarlaget och sitt eget lag.

Jag kan stolt presentera vår första GröntKorts innehavare: August Tang Hvistendal, stort grattis. Vi säger även grattis till nr 17 i motståndarlaget.

Parallellt mötte vårt andra lag FC Trelleborg som visade både fysiskt och tufft men också fint spel. FC Trelleborg P09 spelar i A-serien och nivåskillnaden var utmärkande. Dock bjöd FC Bellevues på ett värdigt motstånd och med fint passningsspel och stabila mittbackar kunde FC Bellevue stå för ledningen
med 2-1 till matchminuten 39.
Till slut tog både orken och koncentrationen slut. Motståndarlaget forcerade fram och fastslog slutresultatet till 7-2. Mycket bra kämpat Bellevue, ni visade att ni är ett lag att räkna med.
Ett enormt tack till Carls pappa Johan som bidrog med sin fantastiska coachning till boysen.

Coach Anass & Tomas.

Stort bollinnehav och läckert passningsspel
2019-06-16 14:08
Vår målvakt Johannes hyllas stort efter matchen.
Fantastiskt spel i vår sista match mot stora och enligt ryktet skickliga KFF denna vårtermin.
Vi tog kommandot direkt när domaren blåste igång matchen. Det var mycket snack före matchen om att motståndarna är stora och duktiga med boll. Att de var stora fick vi se, om de var skickliga med boll vet jag inte riktigt då vi inte lät de ha så mycket boll. Vi tar ledningen efter några minuter, vi utökar den och behåller den hela vägen. Fokus idag var på spelet och det visade våra underbara killar tydligt på planen.
Mottag pass, djupledspass och löpning, mycket spelvändningar och värdering visade sig var ett mycket fungerande koncept. Vi har verkligen utvecklat vårt spel från att spela långbollar från backlinjen till att spela och vägga oss genom i mitten men även komma runt på kanterna. Underbart att se.

Som ni ser på bilden så hyllar vi vår Johannes som vaktade stolparna idag. Johannes gjorde flera superräddningar. Det var ett tag sen vi nollade motståndarna och Johannes med sina pålitliga backar såg till att vi gjorde det trots en man mer på plan från motståndarna.
Framåt stod vi för 8 läckra mål.

Ett stort tack till er boys för att ni avslutade denna termin med stil.
Tack alla föräldrar för all hjälp.

Vi ses på Campen och ni alla andra som välförtjänt har redan tagit semester vill jag tillsammans med våra coacher önska en glad sommar. Glöm inte att träna på egen hand, både bollbehandling och kondition.

Vi ses // Coach Anass

Snyggt spel och fin prestation av Team 2010.
2019-06-15 16:03

Team 2010 firade in sommarlovet med en tidig match mot ett väl spelande Bara GOIF. Välorganiserat försvar och anfallsspel från våra grabbar i period 1 & 2 men  lite väl mycket "one-man-show" i 3:e perioden. Grabbarna visar dock prov på fin utveckling i sitt spel och agerande vilket vi alla är stolta över.
Dessutom så har "ju mer man kan-desto roligare blir det" landat oerhört bra i hela gruppen och den inställningen behåller vi gärna.
FCB-BARA GOIF 7-1.
En Glad Sommar till hela FCB familjen önskar coacherna Tomas, Ragit, Amir och Anass ☀️⚽️☀️⚽️

Vi vill passa på att tacka dig Thomas för dessa fina år hos oss. Det är väldigt tråkigt för oss att tappa en fantastisk spelare som du. Vi önskar dig ett stort lycka till i det nya laget och du är alltid välkommen tillbaka. Vi vill också tacka dig Maria (farmor till Thomas) för din närvaro och engagemang i klubben. Du har varit en fantastik supporter.

Tack även till Adam Nielsen som lämnar oss. Även du en fantastisk kille och fotbollspelare. Lycka till i framtiden med vad du än gör. Du är alltid välkommen tillbaka till oss.

Hälsningar // Fc Bellevue
P2010: Mognaden i fotboll
2019-06-09 18:25
Ett stort grattis till vår Elton som fyller 9 år idag.
Vill också hylla min tös Naima 6 år som tålmodigt satt och väntade. Dessutom hade hon ansvaret för familjehunden Knut.

Idag var det match mot FC Trelleborg som visade karaktär men också mycket temperament både på och utanför plan. Det är ju inte konstigt, vi lirade bollen av dem, trots att de är både äldre och betydligt mycket mer längre än oss. Vi var mycket mer tekniska och snabba.

Det är nu i flera matchen som vi sköter passningsspelet och spelvändningar med ett enormt självförtroende alltid i början av första halvleken. Det är som på TV. Spelvändningar och tillbakaspel tryggt och säkert vilket också ger utdelning när vi väl hittar lägen och kan gå framåt. Idag var det märkbart att på coachsidan så var vi de tystaste medan FCTs tränare pushade på konstant. Det var underbart och medvetet att låta killarna tänka ut lösningar i varje situation själva och som de löste saker och ting.

Vi utökar i andra till 3-1.Sista halvleken hade FCT fått nog och kämpade till sig reducering som vi hjälpte de med och även kvittering. FCT tågade på medan vi försökte hitta spelet igen. Det är inte lätt när man är trött. FCT tar ledningen för första gången i matchen men får inte behålla den länge. FCB vägrar som vanligt förlust och det ger utdelning med bara någon minut kvar. 4-4 vilket också blir slutresultat.
Mycket rolig och spännande match.

Ett stort tack till er killar för att ni behåller lugnet, lyssnar på domaren och använder ett vårdat språk. Frans med det stora hjärtat ville till och med rätta till domarens beslut till FCTs fördel. Men domaren stod fast vid sitt beslut. Vill också passa på att välkomna Jebril Avidu som gjorde sin debut i 7-manna idag.

Underbart att ni tar egna initiativ och bestämmer vad ni ska göra på plan. Det är positivt att ni kan göra det trots att ni hör annat.